Jump to content

sudska pristojba?


anonimno

Preporučene objave

pri opcinskom sudu je protiv mene pokrenut postupak radi smetanja posjeda. sud me je pozvao da pismenim putem odgovorim na tuzbu, sto sam i ucinio, te mi je nakon poprilicno vremena stigao "nalog za pristojbu" gdje sud trazi da po zakonu u sudskim pristojbama platim 100 kn za "odgovor na tuzbu". interesira me, da li sam duzan platiti istu ili da se zalim, buduci da u pozivu suda da se ocitujem na tuzbu nigdje nije pisalo da ce me to ocitovanje i kostati 100 kn? hvala unaprijed.

 

dalmato

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je samo 100 kn, pitanje je da li Vam se isplati dalje zaliti.

 

Propustili ste u zalbi zamoliti da Vas se oslobodi od placanja sudskih pristojbi.

 

Mozete pokusati i sada to napraviti. Ukoliko Vam je imovinsko stanje lose do te mjere da ne mozete uistinu platiti pristojbu, otidjite na poreznu upravu i zatrazite ih da Vam daju Potvrdu o imovinskom stanju. To nista ne kosta, osim malo vremena. Popunite obrazac ... oni ce Vam izdati taj dokument, koji podneskom saljete sudu uz molbu da Vas se oslobodi placanja sudskih pristojbi zbog loseg imovinskog stanja.

 

Neplacanjem pristojbe nanijet cete si jos vece probleme, a moglo bi se dogoditi da morate platiti jos i kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DUŽNI STE PLATITI SUDSKU PRISTOJBU NA ODGOVOR NA TUŽBU, U PROTIVNOM ĆETE PLATITI JOŠ I TROŠAK OPOMENE U IZNOSU OD 100,00 KN, A AKO I TO PROPUSTITE PRISTOJBA ĆE SE NAPLATITI PRISILNIM PUTEM PUTEM POREZNE UPRAVE.

 

ZAHTJEV ZA OSLOBOĐENJE PLAĆANJA SUDSKIH PRISTOJBI TREBALI STE PODNIJETI U ODGOVORU NA TUŽBU DA BI SE ZAHTJEV ODNOSIO NA ISTU.

 

U OVOM TRENUTKU MOŽETE PODNIJETI ZAHTJEV ZA OSLOBOĐENJE PLAĆANAJ SUDSKIH PRISTOJBI, UZ KOJEG PRILOŽITE POTVRDU O IMOVNOM STANJU A KOJU VAM IZDAJE POREZNA UPRAVA. NAVEDENI ZAHTJEV ODNOSITI ĆE SE NA BUDUĆE RADNJE U POSTUPKU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima.

 

ma nije problem 100 kn, nego me interesira razlog zbog kojeg sam to morao platiti. naime, buduci je ista osoba tuzila tri osobe u istoj tuzbi, svi troje smo duzni platiti po 100 kn -- opet napominjem, nije problem u iznosu, nego me cisto interesira da li to znaci da ako netko stalno podnosi tuzbe protiv mene, ja moram stalno placati 100 kn za svako ocitovanje, pa tako unedogled? ili, ako slucaj bude rijesen u moju korist imam pravo traziti povrat nakade?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija