Jump to content

Downov sindrom


nicol

Preporučene objave

evo zadnji par sati čitam sve što postoji o Downovom sindromu, i našla sam sve o tome, zašto nastaje, kako se ponašati prema ljudima s tim sindromom... međutim nisam našla odgovore na pitanja koja su mene zanimala. Moja najbolja prijateljica je rodila prekrasnu curicu prije mjesec dana. Da naglasim prijateljica ima 25 godina i to joj je prva trudnoća. Uglavnom rodila je to predivno stvorenje mjesec dana prije ternina koji su liječnići odredili. Cijela trudnoća joj je bila otežana ali ne zbog problema oko bebe već oko njenih problema(ima bubrežni kamenac već duže i za vrijeme trudnoće se počeo micati). Beba je rođena s 2,250 kg i 45 cm, na prvi pogled svima nama savršena. I neznam kako u cijeloj toj gužvi dijagnosticiran joj je Downov sindrom. Beba sad ima mjesec dana i ja je gledan i nevidim nikakve anomalije na njoj koje se navode. Sad kad sam pročitala sve o tom stanju mogu pronaći na njoj neke anomalije, ali one toliko graniče s normalnim da ja u ništa to nevjerujem. Sve što bi je na izgledu moglo povezati s tim sindromom su samo malo udaljenije okice, ali nisu ukošene, nemaju nikakve bijele pjege. Pa bi Vas koji znate više od mene molila da mi pomognete s odgovorima na neka pitanja. Kao na primjer, dal može imati možda nešto drugo, dal postoji nešto drugo što bi moglo liječnike zbuniti da dijagnosticiraju ovaj sindrom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

niti ja nisam liječnik ali mislim, žao mi je što moram to reći, da liječnici rijetko griješe kad je riječ o downovom sindromu. ali možda ipak jesu. znam da se nadate. mislim da oko treće ili četvrte godine se taj sindrom počinje najviše očitovati. međutim, to su tako dobroćudna i nježna djeca da vam se srce hoće raspući kad ih pogledate. zaista vam kažem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Istina, lijecnici rijetko kada grijese kada se radi o takvim slucajevima...

U Downovom sindromu postoji jedna caka...anomalije, zaostajanje u tjelesnom i mentalnom razvoju i specificnosti nemoraju nista vise biti naglasene nego kod druge djece.

Curica moze biti prekrasna sa malo vecim razmakom izmedu ociju da se to uopce ne primjeti. Ako se kroz par godina vidi da se sindrom odrazio vise na psihu, s njom ce se malo vise trebati raditi nego s drugom djecom, posvetit joj malo vise paznje i obratit pozornost na njezine potrebe.

 

U takvim slucajevima, glavni su krivci za slab razvoj dijeteta roditelji koji su skloni samosazalijevanju i poklanjaju vise pozornosti tome nego sto s dijetetom rade .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija