Jump to content

kome prijaviti?


anonimno

Preporučene objave

pošto je mobbing teško dokaziv, a ja se uz to ne smatram p***icom, odlučio sam se koristiti alternativnim metodama kako bih se osvetio poslodavcu, odn. dotjerao ga u red (i ništa više). molim da me ne gledate kao bolesnika, nego kao osobu koja vrhunski i najbolje u svojem kolektivu obavlja postavljene zadaće. međutim, ja se nisam htio uvlačiti u šu*ak šefovima, nego sam bio mlad i glup vjerujući da je rad to što jamči probitak. uz to, otvoreno sam kritizirao zbog čega sam najniže rangiran i gotovo potučen do nogu isključivo zbog prejakog protivnika i lažnih prijatelja (radnih kolega). ne bih trošio više riječi o svojoj ispravnosti, jer na kraju je moj cilj ako se ne varam potpuno legalan.

 

dakle, unutar mog kolektiva prisutni su slijedeći problemi:

 

- plaća kasni gotovo tri mjeseca (i kašnjenje se povećava), isplatne liste i potvrde o godišnjim odmorima se ne izdaju, nedjelja, blagdani i prekovremeno su neplaćeni. nekoliko puta sam tražio isplatne liste, na kraju ih dobio, ali se morao svađati (što više ne želim).

 

- postoji nekoliko djelatnika koji nemaju nikakav ugovor, dosta se posluje na crno i uzima cash bez računa (riječ je o uslužnoj djelatnosti), obilje je mutnih prijeboja kojima se dosta često kupuje mir ostalih djelatnika - naime, vrlo je indikativna situacija gdje gotovo nitko unutar kolektiva nije zabrinut zbog neprimanja plaće. tim istima pojedincima (a riječ je o većini unutar, zaboravio sam reći, malog kolektiva) firma kupuje kriomice odjeću, hranu, tehniku (računala, telefoni,...)

 

- godinama sam bio strpljiv i čekao da nas negativan trend dovede do kraja da mogu pljunuti u lice najprije dvostrukim igračima, a onda i vodećoj strukturi, ali uvijek naizgled bezizlaznu situaciju izvuku, tek toliko da firma živi. najnoviji trend je dobivanje određenih poslova visoke novčane vrijednosti od aktualne vlasti (na lokalnoj razini), gdje se novac doslovce pere - usluga se prodaje po 2-3 puta većoj vrijednosti od stvarne. šokantno je što natječaja nema (ili ga ima, ali negdje "pro forma" radi). novac uglavnom odlazi kod neke treće osobe (posrednika koji je u stvarnosti nepotreban), a poslije toga....

 

više nemam strpljenja i ne vjerujem da će biti bolje. želim stati na kraj tome, pa makar to značilo i gašenje kolektiva.

 

znam da bi se isplatnim listama, potvrdama o GO i ostalim nepravilnostima u odnosu poslodavac - radnik trebao baviti državni inspektorat, ali osim što dovodim svoju anonimnost u pitanje skeptičan sam u rad priučenih i potkupljivih inspektora, pa vas molim: dajte mi savijet KAKO ANONIMNO DOTJERATI POSLODAVCA U RED.

 

Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija