Jump to content

problem s osobnom iskaznicom


lotus

Preporučene objave

Dobio sam od suca za prekrsaja poziv. Ukratko: 20.2.2005. sina ( tada je imao nesto preko 16 godina) je ulovila policija da nema osobne iskaznice. Stovise, tada je jos nije bio ni napravio, niti podnio zahtjev. Ja sam dobio poziv na sud za 25.12. 2006. ( sic!, iako na koverti pise drugi datum). Postavljam sljedeca pitanja: da li je nastupila zastara odnosno kada nastupa. Drugo pitanje: koji je sluzbeni datum, onaj na kuverti ili onaj u kuverti( ovjeren od suca, iako je taj dan praznik) i sto mi savjetujete. Pismo od suda je bilo s povratnicom..Prije nekoliko mjeseci sin mi je postao punoljetan. Pozdrav i hvala unaprijed. Lotus :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara nije nastupila. nastupa dvije godine od počinjenja prekršaja znači 20. 02. 2007. vjerovatno nećete dočekati zastaru. onaj dan koji je napisan na pozivu od suca to je dan kad se trebate odazvati pozivu. onaj na kouverti vam je štambilj od pošte koji vama nije važan. znači, ako je na pozivu napisan dan kada je praznik nazovite sud, možda se radi o grešci. sudovi na blagdane i državne praznike ne rade. što se tiče povratnice sud inače svaki poziv za stranke šalje putem takvih kuverti kako bi imali dokaz da je pismeno uručeno bilo okrivljeniku bilo odraslom članu domaćinstva. to što je postao punoljetan nema nikakve veze. rasprava će se održati kao da je maloljetaan, budući je u vrijeme počinjenja bio maloljetan. uh, šta sam se iscrpila pišući,k hvala bogu da znam pisati na slijepo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija