Jump to content

Upozorenja vezano za pravosudni


anonimno

Preporučene objave

Poštovani pravosudni mučenici,

 

Kako pristup forumima nemaju samo kandidati za pravosudni, a kako ja baš i nemam namjeru držati lekcije odraslim ljudima o tome kako treba postupati, samo da napomenem :

 

Nije da se ne događa da ove forume, zbog izuzetne popularnosti, pregledavaju profesori, ispitivači i ko zna tko sve ne pa sljedom toga molim sve one koji imaju namjere varati, voditi sa sobom odvjetnike (a bilo je takvih bisera koji su se o tome raspitivali), sugeriraju učenja po 5 dana za pojedine ispite da se suzdrže od svojih dobronamjernih komentara i upita.

 

Naime, moglo bi se dogoditi da svi koji uče po nekoliko mjeseci budu strpani u isti koš sa biserima te da relevantne osobe čitajući ove forume steknu pogrešne zaključke o većini.

 

Hvala na razumijevanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podržavam razmišljanje. Svatko objektivan zna da ne postoji univerzalna formula za uspješno polaganje pravosudnog ispita, jer niti su prethodna znanja kandidata stečena na fakultetu jednaka, niti je proteklo vrijeme od diplomiranja do pristupa polaganju ispita jednako, niti je kvocijent inteligencije, niti mogućnost memorije mozga svih učenika jednak. Pitanja koja se pojavljuju na forumima uopće ne trebaju nikoga zabrinjavati niti oduševljavati, jer kada se sve sabere onda se jednostavno dolazi do zaključka da se treba naučiti sve, i to popopisu lobvezne literature - zakonima. Skripte su samo vodičza učenje po zakonima na što treba obratiti pažnju prilikom učenja, ali ne i cjelokupno potrebno stečeno znanje za prolaz na isopitu. O pismenom dijelu ispita ovom prigodom navodim da ispitivači upravo kroz taj dio ispitai "skuže" koliko kandidat zapravo poznaje predmet-gradivo, odnosno koliko se pripremio, pa je ispitivaču onda lako zaključitii kako će se kandidat iskazati na usmenom dijelu ispita. Iako nikada loše napisane pismene zadatke jispitivači javno ne kritiziraju pred kandidatom i slušačima ispita, već egzekucuju kandidata elegantno dovrše kroz usmena pitanja za koja znaju da kandidati uglavnom neće zadovoljavajuće odgovariti. I to Vam je to !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O pismenom dijelu ispita ovom prigodom navodim da ispitivači upravo kroz taj dio ispitai "skuže" koliko kandidat zapravo poznaje predmet-gradivo, odnosno koliko se pripremio, pa je ispitivaču onda lako zaključitii kako će se kandidat iskazati na usmenom dijelu ispita. Iako nikada loše napisane pismene zadatke jispitivači javno ne kritiziraju pred kandidatom i slušačima ispita, već egzekucuju kandidata elegantno dovrše kroz usmena pitanja za koja znaju da kandidati uglavnom neće zadovoljavajuće odgovariti. I to Vam je to !

 

Eh sad.. toliko o onim nabrajanjima tipa "ma pusti presudu, nije važno, samo uvod izreka obrazloženje, nitko ni ne očekuje da bude savršena, samo zadovolji formu, ne uzbuđuj se oko toga, NITKO JOŠ NIJE PAO RADI PRESUDE"???!!!!!!!

 

I što je sad meni za činiti? Naštrebetati max. koliko mogu, presudu napisati tako-tako jer uz najbolju volju bolje ne mogu (niti sam sudački niti odvjetnički vježbenik) i mirno nakon tolikog silnog učenja čekati egzekuciju? :evil:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh sad.. toliko o onim nabrajanjima tipa "ma pusti presudu, nije važno, samo uvod izreka obrazloženje, nitko ni ne očekuje da bude savršena, samo zadovolji formu, ne uzbuđuj se oko toga, NITKO JOŠ NIJE PAO RADI PRESUDE"???!!!!!!!

 

 

Upravo tako!

Samo ti uci, to ti je najvaznije. Vecina ispitivaca doista jedva da gleda presude. Moje presude su citali tek na ispitivanju i jos me pitali da ih prepricam da ne moraju sve citati. Pogledali su izreke i sisaj dalje na ispitivanje.

Cak i kad su ljudi opako pogrijesili i bili npr. d.o. vjezbenici cak ih jedan Krapac radi toga nije rusio, a on je bio najgadniji ispitivac kojeg sam ikad vidjela.

I ne brini, ja isto nikad nisam napisala niti jednu presudu prije ispita i isto me bilo strah kao i tebe. Prije ispita malo iscitavaj presude, skontaj sistem, gdje kada i kako sto dolaz i ne brini. Sve ce biti ok. Puno je vaznie da se iskazes na isptivanju.

I nisu ispitivaci tamo da te zgaza i izvrse egzekuciju nego da te provedu kroz taj ispit sto bezbolnije.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno ti hvala na optimističnom i poticajnom odgovoru!

 

Nemaš pojma koliko mi to znači...isprepadana sam od tih presuda (naravno kao i od cijelog ispita), učim trenutno kao manijak i zadnje što mi je sad trebalo jest post onakvog sadržaja.

 

Još jednom, :thankyou: na podršci, vjeruj, svojim postom uljepšala si mi dan.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija