Jump to content

Curenje vode ispod temelja drugog vlasnika


bokibokovski

Preporučene objave

Poštovani,

Stambena zgrada iz 1969 ima priključak sanitarne vode ispod temelje drugog objekta koji nije u suvlasničkom odnosu sa zgradom.Ispod tog objekta je došlo do puknuća cjevovoda ,te korisnik-vlasnik objekta nedozvoljavaju da se sanacija izvede kroz njihov prostor,nego zaahtjevaju da se interni cjevovod odradi preko njihovog objektakako se nebi oštečivala unutrašnjost i ometao rad u njihovom prostoru.

S obzirom da po pravilniku struke vodovodna instalacija od 2 cola mora biti izvedena na tehnički ispravan način i po pravilima struke te osigurna od mogučeg smrzavanja ,nama nije prihvatljivo da ista ide preko krova drugog objekta sa dodatnim troškovima ugradnje grijača i sl.(koji bi u slučaju nestanka el.energije na duže vrijeme  mogli prouzročiti pucanje cijevi i štete kako na objektu drugog vlasnika,tako i troškove i korisniku ).

Molim savijet,da li se prinudno može zahtjevati sanacija cjevovoda iz 1969 ,te troškove curenja vode, zbog ne dozvoljavanja  hitne sanacije teretiti vlasnika parcele preko koje cjevovod prolazi.

pozz

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija