Jump to content

Prisilni godišnji odmor - korona virus


bitmap

Preporučene objave

Pozdrav,

19.03. mi je bio zadnji radni dan, i nakon toga su uvedene nove mjere zbog kojeg više nisam radio već sam ostao kod kuće.

Poslodavac mi do jučer nije rekao kako će se vodit evidencija za sve ove dane za koje ne radimo.

Danas nam je javljeno da će se pisat za sve te dane od 19.03 pa nadalje godišnji odmor, nakon isteka cijelog godišnjeg ne znam što će biti ako ovo potraje.

Zanima me da li poslodavac ima pravu u ovoj situaciji gdje radnik ne radi ne svojom krivicom vodit ga kao da je na godišnjem odmoru i time mi potrošit cijeli novi godišnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je u pripremi zakon, koji će regulirati radne odnose kroz ovo specifično razdoblje, teško je sada decidirano tvrditi nešto sukladno "normalnoj" legislativi ukoliko ona neće vrijediti.

Inače, poslodavac je taj koji odlučuje o vremenu korištenja GO-a, a tu odluku donosi primarno ovisno o radnom procesu i organizaciji istog te koliko je to moguće, vodeći se željama radnika. Ali to jeste poslodavčevo pravo. Kako se trenutno nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo, biti će potrebno mnogo razumijevanja i fleksibilnosti s obje strane, kako radnika, tako i poslodavaca. Teret krize nikada se ne prelama preko samo jedne strane ili većinski jedne strane. Uostalom, kada pogledate alternativu koju vaš poslodavac ima, mislim da "prisilni" GO nije tako loš.

Zaključno, kada dobijemo ovaj poseban zakon i ovo stanje prođe, onda ćemo svi biti pametniji. A jasno da se slažem s vama da nije u redu da sada izgubite cijeli GO na situaciju u kojoj niti ne možete uživati u njemu kako biste uobičajeno. To će se naknadno trebati riješiti s poslodavcem, a ja se nadam da će Sabor kroz zakon regulirati tu situaciju, ako bi se poslodavci nećkali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija