Jump to content

svedrovic i hrvoj sipek, a i damjanovic


anonimno

Preporučene objave

JA sam slušala Hrvoj Šipek i žena je zbilja predivna. Kandidati nisu baš briljirali, neka pitanja uopće nisu znali, a ona im je maksimalno pomagala i nije tupila po detaljima tipa tko imenuje koga, na prijedlog koga uz mišljenje koga na koji rok i slično. kad je pitala slobode i prva bilo je dovoljno nabrojiti i to samo okvirno, isto tako prava i dužnosti suca i sl. Sviđa joj se pitati ove nove stvari tipa zahtjeva za jedinstveom primjenom zakona, zaštita prava na suđenje u razumnom roku pred neposredno višim sudoml. Uglavnom super ispitivač materije koja je malo manje super:). njena pitanja sam objavila nedavno pa malo potraži.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo ono najosnovnije, a to bi otprilike glasilo - Kada sudovi drugog stupnja donose različite odluke u istoj činjeničnoj i pravnoj stvari, a nije dopušten izvanredni pravni lijek, državni odvjetnik i stranka može podnijeti Zahtjev za jedinstvenom primjenom zakona Vrhovnom sudu Republike Hrvatske da ispita je li takvim odlukama ugrožena jedinstvena primjena zakona i ravnopravnost građana.Zahtjev se podnosi najkasnije u roku od 1. godine od kada je stranci dostavljena odluka u kojoj je prvi put primijenjena sporna zakonska odredba.

Pravno shvaćanje odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske obvezno je za sudove u svim postupcima na koje se to pravno shvaćanje odnosi, a u kojima do dana njegovog donošenja nije donesena pravomoćna sudska odluka.

To bi bilo to, slijedeće info nije tražila, ali evo ti ih svejedno: O ispunjavanju pretpostavki za postupanje po Zahtjevu odlučuje vijeće sastavljeno od 3 sudaca Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Ako vijeće utvrdi da nisu ispunjene pretpostavke za odlučivanje o Zahtjevu, odnosno da je Zahtjev nedopušten odbacit će ga rješenjem.

O osnovanosti Zahtjeva za koji vijeće utvrdi da ispunjava pretpostavke, odlučuje se na sjednici odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

 

Ženi je općenito važno da znaš poantu svega, ne davi po detaljima, posebno ne proceduralnim.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se priključim raspravi.. Upravo ova trojka će mi biti u komisiji pa sam se malo raspitala. Kažu da je Hrvoj -Šipek odlična žena, Svedrović isto ok, a Damjanovićka prilično zahtjevna ali ugodna. Pita puno i detaljno, najviše pravo građenja i ugovor o građenju, založno pravo i služnosti. Ono što svi mi smrtnici najviše volimo..

Istovremeno molim dobre ljude koji su slušali Svedrovića da objave pitanja, jer ih ima stvarno malo do sada objavljenih. Izgleda da se ne pojavljuje često na rokovima?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija