Jump to content

važenje lokacijske


anonimno

Preporučene objave

Koliko dugo važi lokacijska dozvola izdana 2000 na temelju koje je 2002 izdana građevna? Ta građevna je poništena ove godine (nema više mogućnosti žalbe). Normalno lokacijska važi 2 godine i može se produžiti ili treba zatražiti građevinsku. Koja je situacija u ovom slučaju? Je li lokacijska jednom kad postane pravomoćna vječna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema onome sto su nama objasnili, lokacijska dozvola vrijedi 2 god. + 2 god. (produzenje), a onda treba zatrazit gradjevinsku (koja vrijedi isti vremenski period - 2 + 2 god.). Ako se gradjevinska ne zatrazi u zadanom periodu, lokacijska se ponistava. Nama su cak rekli da ukoliko nam ova lokacijska dozvola istekne, sigurno vise ne bismo uspjeli dobiti novu (zbog novih propisa isl.). Po tome pretpostavljam da je dozvoljeno ponovno ici u postupak izdavanja nove lokacijske dozvole. U svakom slucaju lokacijska nije vjecno pravomocna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Koliko dugo važi lokacijska dozvola izdana 2000 na temelju koje je 2002 izdana građevna? Ta građevna je poništena ove godine (nema više mogućnosti žalbe). Normalno lokacijska važi 2 godine i može se produžiti ili treba zatražiti građevinsku. Koja je situacija u ovom slučaju? Je li lokacijska jednom kad postane pravomoćna vječna?

Lokacijska dozvola u pravilu traje 2 godine, ako se prije ne podnese zahtjev za izdavanje građevne dozvole koja također traje 2 godine od dana pravomoćnosti iste dozvole.

Lokacijska dozvala se može i produžiti, ali samo u slučaju ako se nisu mjenjali uvijeti uređenja prostora definirani upravo lokacijskom dozvolom.

U vasem slucaju ako ste usli u postupak izdavanja gradjevne dozvole sa lokacijskom izdanom 2000 g.

(koja inace postaje sastavni dio gradjevne dozvole)

na vasu zalost vise ne vrijedi, jer ste propustili tu mogućnost da po tim uvjetima uredjenja prostora (lokacijska dozvola iz 2000) iskoristite izdavanje gradjevinske dozvole.

Gradjevinska dozvola koja vam je ponistena ove godine upravo sve navedeno potvrdjuje a nemate ni mogućnost žalbe.

Sad bi trebali ako imate namjeru bilo sto graditi na istoj lokaciji podnjeti novi zahtjev za izdavanje nove lokacijske dozvole i sve nanovo delati i ishoditi kao da ovo prethodno ništa ne postoji...,a vjerojatno su

se i mjenjali prostorni uvjeti uredjenja lokacije po prostornom planu.

Isto vam je tako i sa gradjevnom dozvolom kojom u roku 2 godine trebate započeti gradnju -napraviti temelje i dignuti zidove sa pločom prizemlja, ako ne mislite izgubiti i tu mogućnost da bi nesto legalno gradili? :misli: :coffe: nema :čeka: :xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Drugim rijecima, Vi kazete da ako je ponistena gradjevna dozvola, ni lokacijska iz 2000. na osnovu koje je izdana gradjevna, sada vise ne vrijedi? Meni je receno da kako se nitko nije zalio na lokacijsku, a proslo je 5 godina od njenog izdavanja, da bi bilo kakva zalba od strane susjeda sada bila vec zastarjela, te da unatoc tome sto je ponistena gradjevna dozvola, da lokacijska jos vrijedi. Znaci da se na temelju te lokacijske iz 2000 sda moze ishodovati nova gradjevna dozvola. Meni tu nesto ne stima. Znate li neki konkretni zakon koji regulira ovakve slucajeve? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako, vasa lokacijska dozvola iz 2000 godine više ne vrijedi...a sve Vam je o lokacijskim dozvolama regulirano Zakonom o prostornom uređenju NN 35/99; NN 100/04 mislim po čl.40 koji kaže da Lokacijska dozvola važi 2 godine od dana njene pravomočnosti, ukoliko se u tom roku podnese zahtjev za građevnu dozvolu....itd

a tom odredbom se određuje krajnji rok važenja lokacijske dozvole (2 godine od pravomoćnosti).

 

Osim toga imate i podzakonske akte primjerice: Pravilnik o određivanju zahvata u prostoru za koje se ne izdaje lokacijska dozvola, ali to vama nije bitno jer vama ionako treba lokacijska dozvola kako se može isčitati iz priloženog vašeg upita.

 

Na vašu žalost trebati ćete ipak sve ponovo ishoditi i lokacijsku i suglasnosti i sve ostalo potrebno i da nije starije od 6 mjeseci, kopija kat.plana, vlasnički list ili dr. itd., u postupku ishođenja lokacijske dozvole.

Prije podnošenja zahtjeva idite u Žup.ured pogledati dali postoji novi prostorni plan ili dr.

da provjerite kaj uopće možete delati i dali su se promjenili prostorni uvjeti uređenja od 2000 g. kad vam je bila izdana lokacijska dozvola koja više ne vrijedi. Pozdrav

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija