Jump to content

"neizbrisiva" zabilježba


upitnik

Preporučene objave

Već dva mjeseca se naganjam s brisanjem zabilježbe iz urednoga vlasničkog lista. Zabilježba govori o tome da mi se odbija zahtjev za upis vlasništva iz 2001. godine. U međuvremenu sam 2006. godine riješio probleme oko vlasništva, ali je ostala zabilježba zbog koje potencijalni kupac ne može dići kredit za kupovinu stana. Nakon podneska kojim se traži brisanje zabilježbe, podnio sam i požurnicu za brisanje zabilježbe, međutim ona se i dalje šepuri u mome vlasničkom listu. Zabilježba govori da mi se odbija zahtjev za vlasništvo, a vlasnički list je upisan na moje ime. To bi bilo kao da piše da sam mrtav, a u stvari sam živ. Što da radim? Poludjet ću jer trebam novac za stan za koji sam dao kaparu. Imam i kupca, ali vlasnički list je s manom koja je čista birokratska pogreška. Molim savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mislim da ovo treba piosati i ovdje. Hvala svima na savjetima. Problem je riješen. Naime, nisam htio pisati da mi je zabilježbu rješavao jedan odvjetnik. Budući da su prošla dva mjeseca, a ništa nije bilo riješeno, potražio sam pomoć kod novoga odvjetnika i to mlade pravnice koja tek treba položiti ispit za odvjetnicu. Ona je riješila problem za pet dana. Evo o čemu se radilo, kao savjet svima koji eventualno imaju sličan problem:

1. Rješenje kojim se odbija pravo na vlasništvo iz 2001. nikada nije stiglo na moju adresu, iako je u međuvremeno pravo na vlasništvo riješeno.

2. Novo rješenje navodno je poslano u svibnju 2006. i također nije stiglo do mene.

3. Dok ja ne preuzmem rješenje i dok ne prođe rok za žalbu zabilježba ne može biti brisana.

4. Mlada pravnica je to riješila tako da je na temelju moje punomoći dala podnesak kojim se ja odričem prava na žalbu na odnosno rješenje i tražim brisanje sporne zabilježbe. Nakon pet dana od dostavljanja podneska zabilježba je brisana, ja sam našao novoga kupca i prodao stan za još bolje novce. Međutim, koštalo me živaca. A mladoj pravnici sam s veseljem isplatio njezin zasluženi honorar koji je bio vrlo razuman, a neću ovdje navoditi iznos. Uglavnom bio je puno manji od onoga koji je zahtijevao odvjetnik koji nije obavio svoj posao, pa stoga nije ništa niti dobio.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija