Jump to content

čl. 224.- trebam pomoc


anonimno

Preporučene objave

Treba mi pravni savjet kako dalje postupati u postupku koji se odnosi na djelo pocinjeno u 12. mj 1997. Opcinski sud je 3× donio nepravomocnu presudu koju je vrhhovni sud vratio na pocetak zbog neuvazavanja kljucnih dokaza. Kazneno djelo je opredijeljeno u cl. 224. st. 1. i st 4. Nepravomocno je svaki put dosudjena kazna od 8 mj zatvora. U postupku uvijek dolazi do iste greske tj neuvazavanja kljucnih dokaza; nije doslo do naplate, postojao je neopozivi akreditiv u banci koji nije naplacen i nije stecena nikakva imovinska korist, niti je djelo pocinjeno s namjerom stjecanja imovinske koristi ili nanosenja stete.

Zanima me koji je zakonski rok donosenja pravomocne presude i kad nastupa zastara? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije pokusaj prijevare jer je postojao ugovor o cesiji, stranka koja je podigla tuzbu je supotpisnik tog ugovora, te je prihvativsi ga pristala na nacin placanja i prihvatila poslovni rizik da ukoliko roba ne bude placena optuzenom, nece moci od njega naplatiti niti svoja potrazivanja. Optuzeni je bio posrednik, konacni korisnik je stranka xy, tj inopartner koji je trebao platiti preuzetu robu, ali to nije napravio unatoc postojanju neopozivog bankovnig akreditiva. Ima jos jedna vazna cinjenica u svemu tome, roba je isla u proizvodnju, prije isporucivanja konacnom kupcu. U procesu proizvodnje je nestao veliki dio robe te je optuzeni ulozio tuzbu protiv firme kod koje je roba preradjivana. Donesena je pravomocna presuda po kojoj je u roku od osam dana ta firma morala platiti odstetu u iznosu vecem od onog za kojeg se vodi ovaj postupak. Naravno da nista nije naplaceno, jer je vlasnik prepisao firmu na osobu xy i formalno ne posjeduje nista iz cega bi se mogla naplatiti odsteta. Ali, ne radi se o novcu, nego u samom uvazavanju te pravomocne presude kao dokaza u ovom postupku, jer su predmeti neposredno povezani. No, ni to se ne uvazava!? Nije li to krsenje nacela dosljednosti? Ili kako vec..... Isti pravni sustav, isti dokazi, a drugacija presuda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija