Jump to content

Odbijena lokacijska


anonimno

Preporučene objave

Nalazi li se Vaše zemljište u tzv. zaštićenom priobalnom pojasu? Jedino mi to pada na pamet. U tim situacijama morate dokazati da želite graditi u već izgrađenom dijelu naselja ( tu postoje i neke brojke koliko kuća na kolikoj površini ali sad ne znam točno).Pa onda ako Vaši susjedi nemaju dozvolu nisu njihovi objketini ucrtani u katastar itd. Je li nešto na tom tragu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da ste trebali dostaviti popis susjeda sa njihovim adresama. Ne znam na što mislite pod "potpis susjeda". Susjed Vam se eventualno može potpisati na kakvu suglasnost za građenje ako vam je suglasnost potrebna ( to će biti kad se kućom želite približiti međi više od oog što je dopušteno važečim prostornim planom ili sl.) U ostalim situacijama susjedi se mogu samo u formi žalbe izjasniti u smislu protivljenja dozvoli. Ne znam, možda malo više podataka od Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Odbijena mi je lokacijska dozvola radi neimanja dozvola susjeda ! A sve je u skladu sa gabaritima, čak pet metara od medje.

Zar nije to posao upravo državnnih službi da pošalju susjedima obavijest o izjašnjavanju?

Odbijena vam je lokacijska jer niste dostavili suglasnosti vaših prvih susjeda koji graniče sa vašom parcelom na kojoj ste namjeravali graditi, i to ste trebali dostaviti popis prvih susjeda sa brojem čestica i vlasničkim listom svih susjeda prema Zakonu o gradnji....

Da ste dostavili popis susjeda onda bi državna uprava mogla zvati vaše susjede da naprave uvid u projektnu dokumentaciju za izdavanje lokacijske dozvole ili pak na oglasnoj ploči uprave objaviti da zainteresirane stranke u postupku dodju pogledati projekte i eventualno dati suglasnosti.

Kako to niste na vrijeme dostavili u upravnom postupku Uprava vam je odbila lokacijsku dozvolu.

I ako neznate koji su vam sve susjedi, onda napišete da je nepoznat, ali sve možete provjeriti po k.č. i k.o. i na internetu na www.katastar.hr ili pak u gruntovnici, a na vama je da to istražite a ne uprava koja izdaje lokacijske dozvole. U Upravi je najlakše napisati odbija se lokacijska dozvola, i to nakon što su vas već obavjestili da dostavite popis susjeda i eventualno suglasnosti.

Da ste se malo više potrudili možda bi već i imali lokacijsku dozvolu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija