Jump to content

dvojno državljanstvo i alimentacija


gonzales

Preporučene objave

Imam vanbračno dijete koje je otac priznao, ali ga je vidio 3 puta u 6 godina (zadnji put prije više od 2 g.) i financijski ne sudjeluje u njegovom uzdržavanju, osim što za rođendan pošalje neku sitnicu (vrijednost do 100 kn).

Ima li smisla tražiti alimentaciju s obzirom na to da ima dvojno državljanstvo (hrv i bih) i da i kad radi, radi na crno. Kad sam mu jednom spomenula alimentaciju, rekao je da će "se ispisati iz hrv.državljanstva" pa da mu neću moći ništa. Od imovine ništa nije na njega, sve je upisano na roditelje. Stalno se žali da nema novaca, ali sasvim se dobro oblači, vozi dobar auto koji treba i "tankati" i sl.

Što bih trebala prvo učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako tražite određivanje plaćanja alimentacije, jer to je pravo vašega djeteta. Dvojno državljanstvo s alimentacijom nema nikakve veze. To što navodite da on ne radi ili radi na crno ne oslobađa ga plaćanja alimentacije za dijete. Kad sud odredi visinu alimentacije i kad presuda bude pravomoćna, ako on tri mjeseca ne uplati ništa tada možete podnijeti prijedlog za ovrhu. Obzirom da on nema svoje imovine, a navodite da ima žive roditelje, u tom slučaju obvezu plaćanja alimentacije dužni su, prema OZ, preuzeti njegovi roditelji. Ovrhom možete "sjesti" na njihova primanja (plaća, mirovina i sl.). Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija