Jump to content

Molim odgovor


anonimno

Preporučene objave

Upravo sam u postupku kupnje stana u novogradnji, a isti će biti stavljen pod hipoteku. Međutim, sve bi bilo u redu da u međuvremenu nisam saznala (procjena jedne procjeniteljske kuće) da spremište u podrumu nije predviđeno idejnim projekom, već je isti naknadno izgrađen u gabaritima zgade iako je građevinska dozvola izdana za zgradu bez podrumskih prostorija, a prodavatelj sada za to spremište traži novac. Želim na početku neutralizirati pojavu mogućih problema i zato tražim pomoć. Moram naglasiti da je spremište zavedeno u ZK, kao i stan, a sve to je navedeno i u Predugovoru o kupnji stana.

Moja pitanja su:

1. da li ovakva zgrada može dobiti uporabnu dozvolu ili ne?

2. da li je moguće staviti aneks kupoprodajnom ugovoru ili napraviti zaseban ugovor kojim će se prodavatelj obvezati da će u određenom roku ishodovati "papire" za spremište, a kupac da će kad isto dobije platiti iznos u vrijednosti spremišta?

3. da li ovakva gradnja može prouzročiti dugotrajan proces dobivanja novih dozvola?

 

Svaki je savjet dobrodošao.

 

Hvala unaprijed!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim na to kako riješiti problem uporabne dozvole? odnosno zar to ne iziskuje ishodovanje nove građevinske dozvole (ako se ne dobije uporabna dozvola)? A taj proces može potrajati, zar ne?!

Prodavatelj naime garantira da će dobiti uporabnu dozvolu u roku od slijedećih mjesec/dva dana a od mene očeuje da ga isplatim (čim se uknjiži vlasništvo na Banku kao novog vlasnika), čak bi to stavio u kupoprodajni ugovor kao dodatak. Što mi možete savjetovati, da li da to prihvatim ili da ipak tražim dodatak ugovoru kako sam navela u prethodnoj poruci?!

 

Hvala

je napisao:

1. ne

2. da

3. kakvih dozvola?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija