Jump to content

Molim ultra hitnu pomoć


patrick313

Preporučene objave

Obrtnik sam i porezna uprava mi je blokirala račun.U medjuvremenu ja sam virmanskim putem uplatio kompletni iznos duga i dobio na kućnu adresu obustavu ovršnog postupka.Isti dan su mi sjeli novci na račun,koji je banka uplatila na račun porezne uprave,ne provjeravajući kod iste da li je dug u medjuvremenu podmiren..Ispostavilo se da su oni dobili zaključak obustave dan kasnije,poslije mene i sad su ti novci na putu prema poreznoj upravi,koja će tek uvid u stanje imati kroz nekoliko dana.Kako ja mogu vratiti taj novac,koji mi je neophodan za život?Da li postoji mogućnost da mi porezna uprava taj iznos,a radi se o većoj cifri vrati na moj račun u banci?Što moram konkretno poduzeti?Molim vas za savjet i pomoć,stvarno mi je hitno i neophodno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako uistinu zelite da Vam se to hitno rijesi, sve ovo sto ste napravili nije dovoljno. Novac cete dobiti tek za mjesec, dva, a mozda i kasnije, a da stvar bude gora, porezna obicno vraca novac ako i samo ako nemate vise nikakvih dugovanja prema njiima.

 

Osim pismenih dopisa uz obrazlozenje hitnosti koje morate poslati na sve strane - Vasoj poreznoj upravi naslovljeno na :

 

a) procelnika porezne uprave

b) odjel za ovrhu u poreznoj upravi

c) banci koja je duzna postupati po ovrsnom nalogu

 

morate sve obici doslovno osobno, a zatim jos :

 

a) uputiti dopis Ministarstvu financija - naslovljeno na ministra

b) mozda jos netko zna kako to brze obaviti

c) moliti se dragom Bogu.

 

Problem je u tome sto za taj novac, jednom kad sjedne u drzavni proracun, postoji hrpa papirologije koja se mora interno u poreznoj / MFRH napraviti, pa postupak traje gotovo mjesec dana. Za to vrijeme Vam se mogu "nakalemiti" dugovi koje cete morati podmiriti da biste dobili svoj novac.

 

Drugim rijecima, nije dovoljno samo napisati dopise, nego ih treba pisati na sve strane ali i osobno intervenirati na svim mogucim instancama.

 

Niste jedini, prosjek cekanja je od 2 tjedna (do sada najbrze vraceno od trenutka kada su primili vjerodostojnu potrebnu dokumentaciju) pa do cetiri mjeseca (meni osobno poznati slucajevi).

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija