Jump to content

Ovrha u d.o.o.


bakica

Preporučene objave

Molim, recite mi kako provesti pravomoćnu ovrhu neisplaćenih plaća nad d.O.o.? Drugi d.O.o. je 100% vlasnik ovršenika (doo). Ovršenik sada ima 3 zaposlena koji dobivaju plaću cca 2000,00 kn a na crno u kešu još oko 5000,00 kn (rade cijeli dan) ali u poreznoj več nekoliko mjeseci vide se samo uplaćeni doprinosi a plaće nema. Isto tako žiro račun ovršenika već nekoliko mjeseci nema priliva (od kada je skinut mali dio dužnog iznosa), sud sada traži prokaz - popis imovine, nekretnine su pod hipotekom kredita vlasnika ovršenika (drugi doo) kredit je 5,5 mil. kuna a temeljni kapital ovršenika je 1,2 mil. kuna, u prostorima ovršenika je trgovina građevinskim materijalom vlasnika ovršenika. Što napraviti da se dobiju neisplaćene plaće i zanima me da li ima svrhe tražiti ovrhu na udjelima? Pokretnine je vlasnik ovršenika preselio kod sebe, nekretnine koristri za svoju trgovinu koja i nosi ime vlasnika a ne ovršenika, račun ovršenika miruje. Ovrha je pravomočna od prolječa o.g. S računa ovršenika skinuto je cca 12 tis. kn od čega je odvjetnik u potpunosti namirio svoje potraživanje u ovom sporu a siču dao ovrhovoditelj. Pomozite, molim vas!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Što se tiće pokretnina u prostojijama u kojima se nalazi ovršenik, sukladno članku 131 st. 4 Ovršnoga zakona:"Smatra se da ovršeniku pripadaju pokretnine koje ima na sebi odnosno koje se nalaze na ili u njegovoj nekretnini, u stanu u kojemu stanuje odnosno u poslovnoj prostoriji koju je zakupio", pa stoga nema prekpreke da zajedno sa sudskim ovršiteljem popišete i te pokretnine, a neka pravi vlasnik kao treća osoba stavi prigovor da su to njegove pokretnine i dokaže.

Nakon što Vam ovršenik dostavi prokazi popis imovine, zatražite da Vam dostavi i porezna izvješča za prethodne godine za koje tražite naknadu plače, a kako bi vidjeli koliko je promet i dobit prijavo poreznoj i usporedili sa dostavljenim prokaznim popisom.

Što se tiće pljenidbe poslovnih udjela, upitno je kome ćete te udjele kasnije prodati da bi se namirili.

Inače se naknada plače može potraživati i od direktora ovršenika osobno kao odgovorne osobe ovršenika, ali bih vam u tome slučaju preporučio da angažirate odvjetnika, po mogučnosti nekoga koji se bavi naplatom potraživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija