Jump to content

otkaz i otkazni rok+traženje posla


matuzlice

Preporučene objave

Poštovani,zamolio bih Vas ako mi možete odgovoriti na par pitanja vezana za radno pravo.U Ugovoru na neodređeno mi piše da mi je otkazni rok 1 mjesec.Mene zanima slijedeće:

1.S obzirom da radim tek 6 mjeseci onda mi je po ZOR-u otkazni rok 2 tjedna a u ugovoru mi piše mjesec dana.Što je pravilno/mjerodavno?

2.Teoretski,ako ja ne odradim otkazni rok nego samo u jednom danu izvršim primopredaju i odem što mi može biti?Naravno ako me tuže,kakva je sudska praksa u tom pogledu?

3.Da li mogu u vrijeme otkaznog roka koristiti četiri sata dnevno za traženje posla? Npr. da se u zahtjevu za sporazumni otkaz obratim poslodavcu sa rečenicom da u toku otkaznog roka svaki dan od 10h do 14h tražim posao?Naravno ako će inzistirati na otkaznom roku. 

  •  
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda otkazni rok traje koliko je određen ugovorom, osim ako se drugačije ne dogovorite. Ako u ugovoru o radu nemate ugovorenu klauzulu o naknadi štete, tada Vas poslodavac može tužiti za naknadu štete, a postupak je dugotrajan i ne preporučujem ga. Za vrijeme otkaznoga roka kao radnik imate pravo uz naknadu plaće biti odsutan s rada najmanje četiri sata tjedno radi traženja novog zaposlenja, za sve više od ovoga je stvar dobre volje poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija