Jump to content

rastava braka-molim savjet


cobra3

Preporučene objave

Petnaest godina ja i suprug ne zivimo zajedno ,on zivi u Austriji , 5 godina ima Austrijsko drzavljanstvo i nije vise državljanin Hrvatske, sin ima 22 godine i zivi takodjer u Austriji ali samostlno (,ima svoj stan, financije i studira) Samnom zivi kcerka koja ima 16 godina sa ocem kontaktira kad on to zeli jer ga ni ne doživljava kao oca osim biološkog (ne financira je ) dok ja sa njim nemam nikakve odnose.Htjela bih se rastati službeno ali neznam proceduru .Molim ako netko zna sto i kako bi to islo najbrze kuda najprije da krenem??? :-? :čeka: :čeka: :moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možete podnijeti tužbu za početak. Budući je suprug u inozemstvu sud ce ga prilikom dostave tužbe pozvati da si u RH postavi tzv. punomoćnika za primanje pismena. Ako ga sam suprug ne imenuje onda će ga imenovati sud. Preko tog punomocnika supruga ce sud pozivati na ročišta. Možda će eventualno biti potrebno saslušati kojeg svjedoka koji će potvrditi da dugo ne živite skupa. Prednost je što su Vam djeca punoljetna.

U slučaju da Vam nije poznata adresa Vašeg supruga, tada predložite da sud pošalje dopis Centru za socijalnu skrb da suprugu postavi posebnog skrbnika. Ostala procedura ne bi trebala biti problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija