Jump to content

Otkaz


parcov

Preporučene objave

S obzirom da me moja sefica ne placa vec tri mjeseca , tj. platila mi je samo prvih 18 dana rada kod nje, zanima me da li je dovoljno da joj kazem da dajem otkaz ili moram to napraviti u pisanom obliku ??? Kako da postupim kod potrazivanja svoje place, gdje se trebam obratiti? :-? :cry: :thumbsdown: :cry: Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

Otkaz i nije preduvjet da bi na temelju isplatnih lista koje su ovršne isprave (ukoliko ih posjedujete), da bi pokrenuli pred nadležnim sudom ovršni postupka na temelju ovršne isprave i naplatite se ovrhom.

Mada, napominjem, to se vjerojatno neće svidjeti Vašem poslodavcu, čime bi uskoro mogao uslijediti otkaz sa njegove strane, te potom, daljnje parničenje radi utvrđivanja nedopuštenosti otkaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemam platnu listu jer mi ni to nije dala a trebam dobiti i poreznu karticu do kraja ovog mjeseca ali sve upucuje na to da i od toga nista.za sve sto je pitam po njenom je kriv knjigovodja a ona se trudi svim silama da to rijesi u sto cisto sumnjam i kuzim da me laze ali ne znam sto mogu poduzeti i koja su mi prava.Mogu je tuziti ali nemam joj sta uzeti jer je u kreditima do grla i nema apsolutno nista.Zivi u jadnoj kucici a glumi velikog sefa.Hvala svima na odgovorima, svaki je dobrodosao. :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... totalna koma kao sto izgleda iz Vasih postova, ja bih prvo pokusao na Vasem mjestu od poslodavca "iskamciti" bilo kakve novce, makar mic-po-mic, svaki dan, dio po dio, svaki tjedan ... napravite frku u stilu, "nemam vise novca za kruh ... barem mi dajte dio po dio..." ili bilo sto.

 

Znate dobro i sami, ako krenete u ovrsni postupak, da se isti, posebno ako je tako sve kako ste rekli (da nema novca), moze odvuci na godinu, dvije, tri ... tko zna, mozda i vise ...

 

Ovrhu uvijek mozete pokrenuti kada vidite da zaista nema drugog rjesenja za Vas, da je to jos jedino sto Vam je preostalo.

 

Puno puta sam napisao, uvijek prvo treba probati nekako to rijesiti sto mirnijim putem, puno puta se na taj nacin brze i jednostavnije dolazi do vlastitog novca. Ali, ako "mirni" putevi ne pomazu, pravna sredstva su Vam dobro znana ...

 

Kao poslodavac znam, ako pokusate mirnim putem, na nacin, da svoju situaciju prikazujete doslovno u stilu "nemam vise za kruh ...", da cete prije svoj novac vidjeti nego ovrsnim postupkom. U tom slucaju mozda ostanete i dobri znanci ako se razidjete u poslovnom smislu.

 

Pokusajte, ne trebate moliti jer nije Vase da molite za svoj novac koji ste posteno odradili, nego ga zatrazite, dio po dio, svaki dan. Budite uporni. Nista Vas ne kosta da probate, a mozda postignete cilj brze i potpunije nego ovrhom.

 

Ako ni za mjesec dana situacija ne bude bolja, tada nemojte vise cekati, angazirajte odvjetnika i krenite sa ovrhom. Za mjesec dana cete tesko dobiti sve tri place, ali cete barem vidjeti da li Vam poslodavac samo "maze" oci ili se stvarno trudi smanjiti svoj dug prema Vama.

 

P.S. Ne tice me se, ali stekao sam dojam iz Vaseg tona pisanja da Vam se ne ostaje na tom radnom mjestu vise niti dana. Jesam li u pravu ili grijesim ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Naravno da ste u pravu!!! Ja volim svoj posao i mislim da je jedan od ljepsih poslova za zene (kozmeticar) ali koja bi budala to vise trpjela ?! na zalost cujem da sebe okolo opravdava govoreci kako ja uzimam novac kada naplatim uslugu sto nikako nije tocno.Apsolutno mi je dosta! Rekla je da ce mi place uplatiti do srijede (sutra) a ja sam joj dala fore do petka i tada odlazim.Na zalost ne ide ni lijepo ni grubo a cura se uz to jos druzi sa mafijasima pa ionako gledam da zbrisem odande. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

GaiusI je napisao:

..Kao poslodavac znam, ako pokusate mirnim putem, na nacin, da svoju situaciju prikazujete doslovno u stilu "nemam vise za kruh ...", da cete prije svoj novac vidjeti nego ovrsnim postupkom...

 

Uh...ovako ja trenutno odigravam. :)

Tri mjeseca takodjer nisam dobila placu i sve se svodi na obecanja..

ja sam cvrsto odlucila otici. osim sto placu jos nisam vidjela, nemam volje raditi za lika kojega ne smijes niti pogledati ako on ujutro ne popije svojih par pilulica.

e sad...znam da necu od love nista vidjeti ako ne izvucem jos nesto ovaj tjedan(do sad sam 2500 kuna izvukla :) )...onda se pitam ima li smisla uopce ici na njega odvjetnikom?! od kud meni lova za odvjetnika kad necu imati niti za stanarinu ovaj mjesec, cemu se potezati po sudu kad od toga na kraju nista, kako ce to izgledati kod mojeg iduceg poslodavca na razgovoru kad cuje da sam bivseg tuzila, sta ako nazove bivsu firmu i ovaj me popljuje?!

joooj toliko pitanja...

ali pazi lika(sefa) najavila ja da cu naci novi posao ako me ne isplati do proslog petka(a i skuzio je i sam da namjeravam otici) i on mene pita da li sam zadovoljna sa placom i zelim li povisicu???!!!

ono...na rubu sam jer se bojim da se uskoro necu moci kontrolirati..za sad to sve smireno podnosim(jedina u uredu)..ali mi se cini da necu dugo..

 

ono sto me od svega najvise smeta...sto firma posluje na tom principu...par mjeseci radi narod.... i nikoga ne placa...

firmu mu blokiraju...on otvara nove i tako to godinama vec...kad ce vise ta drzava profunkcionirati?!

vec mi je zbilja dosta vucibatina i hocu samo da nadjem normalnog poslodavca kod kojega mogu fer i posteno raditi...gdje su takvi u Hr?!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma ja bi se isto ispucala ali najradje na sefici!!!!Zasluzila je sve lose sto joj se dogadja u zivotu samo nikako da se opameti.Sada preko hzz a trazi drugu curu za rad do 25g starosti, vjerojatno misli da je sa njima lakse manipulirati.Knjizicu i sve ostale papire koje trebam dobiti jos nisam vidjela i sve mi se cini da cu na inspekciju iako nisam zlobna i ipak joj ne zelim lose ali ne daje mi prostora.Sama si je kriva! Hvala svima i sretno vam bilo :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija