Jump to content

poništenje pravomoćne ovrhe


mg0901

Preporučene objave

U rjesenju o ovrsi postoji uputa o pravnom lijeku, tj. mogucnosti prigovora u zadanom roku. Ako niiste podnijeli prigovor i vrijeme je isteklo, mislim da nema mogucnosti da nesto ucinite.

 

Mozda postoji nekakva mogucnost da pokrenete poseban, formalnopravno sasvim nezavisan, spor, recimo neku tuzbu radi utvrdjenja, na kraju kojega biste mogli dokazati da situacija nije kakva je prikazana u ovrsi, pa da vam oduzeto ovrhom treba biti vraceno. No, za tako nesto obavezno trebate savjet odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Možete tražiti odgovdu ovrhe ukoliko je ispunjen koji od uvjeta iz članka 61 Ovršnog zakona, ili podnijeti prijedlog za protuovrhu ako su ispunjeni uvjeti iz članka 58 Ovršnog zakona, a možete pak, ovisno o razlozima iz kojih ste proputili rok za prigovor na rješenje o ovrsi, podnijeti i zahtjev za ukidanje klauzule pravomoćnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da takve predmet većinom vode sudski savjetnici dosta brzo, a ako je riječ o zagrebačkom sudu cca 1 godinu do 18 mjeseci.

Ali, napominjem, i tijekom toga postupka, ovrhovoditelj može provoditi ovršne radnje budući da taj prijedlog ne zadržava provedbu ovrhe.

Ako je riječ o večoj i tražbini i doista je riječ neosnovanom zahtjevu, ponesite svu dokumentaciju te se savjetujte sa odvjetnikom prije poduzimanja kakvih radnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija