Jump to content

Multanova - rasplet situacije


anonimno

Preporučene objave

Zanima me kakav je rasplet situacije najizgledniji u sljedećem slučaju:

- snimila me multanova, bez zaustavljanja, brzina 73 u zoni sa ograničenjem 50

- na snimci se ne vidi identitet vozača

- popunio sam podatke gdje navodim da sam ja upravljao vozilom

- stigao mi je prekršajni nalog

- pišem prigovor i navodim da nisam siguran tko je stvarno vozio budući da njime često upravljaju i drugi članovi obitelji, a policija me nije zaustavila i identificirala pa nije moguće utvrditi tko je stvarno upravljao vozilom, a da sam podatke popunio na taj način jer mi drugo nije preostalo budući sam vlasnik vozila

 

Zanima me što će se sad dogoditi sa ovim slučajem:

- kolike su šanse da prođem bez kazne?

- mogu li biti kažnjen zbog toga što sad "pobijam" tvrdnju da sam ja vozio auto, tj. smatra li se to da sam dao nevjerodostojan podatak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, vidio sam postove, ali mene zanima da li moram za svaku minutu točno znati tko je upravljao vozilom? Pa što ako napišem da dvoje vozilo? Na temelju prigovora ispada da ja u biti poričem da sam ja tad vozio. Time dolazim u situaciju da "ja kao vlasnik" tvrdim da sam vozio ja, a "ja kao vozač" tvrdim da nisam vozio. Zvuči čudno ;-)

Ali ja time ispunjavam obavezu o davanju podataka, a s druge strane policija nema dokaza o tome da sam to napravio osim izjave koju pobijam prigovorom. Ima li tu kakvog smisla?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je danas stigao prekršajni nalog i moram platiti 500 kn i troškove 110.

Zanima me ak sad uložim prigovor (e da, dal pišem prigovor ili žalba) i to bude odbijeno (ili kojim čudom prihvačeno) dal ću morati plačati još dodatne troškove, ne razumijem se baš u sve to, istina, prelistala sam forum ali toliko je toga zbunjujućeg da ne znam što bih napisala, kome konkretno...Pa bih molila ak ima tko kakvu dobru žalbu da mi da primjerak ili nešto slično. Svaka pomoć je dobrodošla, možete mi javiti na mail injic@net.hr

 

Dakle, prigovor na prekršajni nalog...brza vožnja, u zadnje vrijeme vozim kao puž i pod stalnim sam pritiskom radi ovoga tak da je moja vožnja postala očajna...

Eh kad te kazne onda zbilja pripaziš malo, ali studentica sam i ne mogu starog tražiti lovu, dovoljno što sam njegovim autom skrivila prekršaj, eto ljudi pomažite, konkretan odgovor bi mi dobro došao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravu ste, dosta toga zakonodavac nije predvidio što se dešava u praksi, niti je na neke odgovore moguće dati točan odgovor. Jedan isključuje drugi.

 

Glede prebrze vožnje, uložite žalbu uz obrazloženje da ste nezaposleni, odnosno nemate vlastiti izvor prihoda, te da vas se za počinjeni prekršaj kazni "Ukorom", što je predviđeno u Zakonu o prekršajima. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija