Jump to content

hitno odgovor


anonimno

Preporučene objave

poštovanje svima na portalu

imam čudnu situaciju i ne znam što činit

 

neki dan sam prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu u na pola prelaska prema meni se kretao veliki auto i ja u strahu da ga upozorim rekao sam nešto u stilu. Stani p...a ti m.....a ili nešto slično

U tom trenu sam vidio gorilu za volanom koja mi je zaprijetila i onda sam čuo kako se zaustavlja.

Ladno sam nastavio prešao cestu kad li me za 50 m stiže manki unese u lice i kad sam najmanje očekivao lupi me po glavi punom snagom punom šakom slomi mi očale. Modrice i slično sve na svom mjestu.

Odem kući pa u bolnicu prijavim sve policiji i sad čekam razvoj.

Naravno da sam dao iskaz policiji bez ovog sočnog dijela

Sad me zanima kak bi se slučaj mogao odvijati. Ako uzmemo da je ovo P. ti m.... dio folklora onda se ne može na to pozivati pa makar i da mi dokaže da sam ga isprovocirao ne može se on zaustaviti na sred ceste izaći ići za mnom i onda me fizički ozlijediti

 

Molim samo pametne savjete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako policija otkrije počinitelja (ili je već poznat) protiv njega će podnijeti prekršajnu prijavu iz čl, 13 Zakona o prekršajima protiv JRM-a. Normalno, ako ne utvrde ranije psovanje, kao svađu, protiv vas neće podnositi ništa. Glede tjelesnih ozljeda, u slučaju da su lake, dobiti ćete od policije podatke o počinitelju, govorim ako je poznat, poradi pokretanje tužbe privatnim putem. No ako je liječnik vaše ozljede (prema vašem opisu ne bi se radilo) okarkterizirao kao teške ondo progon ide po službenoj dužnosti, tj. policija će podnijeti protiv istog i kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu (ODO).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija