Jump to content

Opet legalizacija...


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Nisam pravnik, ali ipak često znam surfati po ovom forumu.

 

Ovako....

 

Moji roditelji su vlasnici vikendice, koju su izgradili bespravno 80.-tih godina na poljoprivrednom zemljištu. 1992.-1995. godine bio je na snazi Zakon o postupanju s objektima građenim protivno prostornim planovima i bez odobrenja za građenje NN 33/92. Naravno, moji roditelji za to tada nisu znali, a i u to vrijeme nije još bila izvršena parcelizacija zemljišta, tj. nismo bili vlasnici 1/1, sad ja to sređeno i vikendica na našoj parceli.

 

 

U zakonu piše ovo...

Postupak za zadržavanje objekta u prostoru u slučajevima predviđenim ovim zakonom pokreće se na zahtjev graditelja objekta u roku od 6 mjeseci od dana stupanja na snagu ovoga Zakona.

 

Ako graditelj objekta ne pokrene postupak u roku na vedenom u stavku 1. ovoga članka, nadležno tijelo dužno je pokrenuti postupak po službenoj dužnosti u roku od 3 mjeseca po proteku roka iz stavka 1. ovoga članka.

 

Ako nadležno tijelo ne pokrene postupak u roku iz stavka 2. ovoga članka, postupak će pokrenuti nadležno ministarstvo, na trošak jedinice lokalne samouprave.

 

Međutim, graditelj (moj otac) nije pokrenuo postupak, niti nadležno tijelo, a niti nadležno ministarstvo... iako su znali da taj objekt postoji jer su nam prije toga slali inspekcije.

 

Pitanje... može li se na temelju toga zakona legalizirati ta vikendica?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija