Jump to content

vlasnicki list za novu parcelu - pomoc


anonimno

Preporučene objave

Procitao sam na jednom od foruma slijedece:

 

"Pozvati geodeta koji izrađuje geodetski elaborat (prijavni list) kojim vrši parcelaciju. On prijavni list daje Katastru na ovjeru i potom Katastar po službenoj dužnosti šalje u zemljišnoknjižni odjel (gruntovnicu)."

 

OK, ja kupujem zemlju, a vlasnik se bavi ovim gore, pa me intereisra koliko cu cekati od trenutka kad geodet preda elaborat do trenutka kada ce prodavatelj imati novi vlasnicki list s tom novom cesticom, sto je reduvjet za kupoprodaju? Radi se o Velikoj Gorici. Hvala svima!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skroz krivo, preskočili ste par koraka. Da bi se napravila parcelacija treba najprije lokacijska dozvola, i Vi se bavite sa svime a ne "Vlasnik".

Prvi korak je kupoprodajni ugovor i na osnovu njega možete otići u gruntovnicu i upisati se najprije kao suvlasnik parcele. Naravno trebate pozvati i geodeta da Vam izmjeri zemljište točno koliko kupujete i sa kojim parcelama graniči i to obavezno navesti u kupoprodajnom ugovoru.

Ako Vas još nešto zanima ili ako nisam dobro shvatila javite se!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, može i tako kako je kolegica napisala, ali nije nužno kupiti suvlasnički dio (zapravo, ja na kupnju suvlasničkog dijela definitvno ne bih pristao!).

budući da je prodavatelju u interesu dobiti lovu i ima kupca, iskoristite svoj povoljniji položaj i prisilite prodavatelja da o svom trošku i sa svojim znojem pripremi zemljište: neka ishodi lokacijsku dozvolu, da izraditi geodetski elaborat i provede ga u katastru. tada će biti formirana parcela koju vi želite kupiti, tj. dobit će svoj broj. tu kod nas u istri, od trenutka kad rješenje katastra o formiranju parcele postane pravomoćno, pa do provedbe tog rješenja u gruntovnici (sve to ide po službenoj dužnosti), odnosno upisa nove čestice u zemljišnu knjigu, prođe relativno malo vremena (u svakom slučaju manje od 2 tjedna). e onda-kad sve bude gotovo-sklopite kupoprodajni ugovor i uknjižite se kao sretni vlasnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Bravo...tako se to radi u Istri. >Ja u Istri imam par parcela i ZADIVLJEN sam tamošnjim sudom, nevjerojatno su ljubazmni, expeditivni, nema nazoivanja i hodanja amo tamo. od predaje zahtjeva pa do dobivanja vlasničkog lista na kućnu adresu prošlo je slovom i brojem 13 dana..

.. da je bar tako svugdje...zato

BRAVO ZA ISTARSKI SUD

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija