Jump to content

Kako dati otkaz????


Luzer

Preporučene objave

Dakle, trazim pomoc od iskusnijih na temu kako najbolje dati otkaz.

Znam kako moja firma funkcionira i da će biti problema pa me zanima kako je to najbolje napraviti a pritom izbjeći probleme tipa..."nedamo ti knjižicu", "moraš nam reći u koju firmu prelaziš", "po članku tom i tom iz ugovora (koji su sami naknadno dodali) otkazni rok je 3 mjeseca...itd.

Kako pismeno najbolje sastaviti objavu svojeg otkaza?

Bit će veselo, pa molim za pomoć.

 

Ljubezno zahvaljujem :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na ogovoru

 

...u nastavku....dakle na temu otkaznog ugovora problem ce lako moguce biti sto me nece htjeti pustiti u mojem predlozenom (zeljenom) otkaznom roku (mjesec dana) a u skladu s time niti dati moju radnu knjizicu. Problem je slijedeci...ugovor koji sam potpisao ima vise stranica ali nisam svaku stranicu parafirao (moja greska), na njemu pise da je otkazni rok mjesec dana, a vjerojatno ce me teretiti da je moja obaveza ostati 3 mjeseca (sto su sami naknadno dodali u dio ugovora koji nije parafiran s moje niti njihove strane).

Da li se zahtjev za sporazumni otkaz takodjer daje u pisanom obliku i urucuje pravnoj sluzbi poslodavca?

 

Unaprijed hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovor na pitanje - da.

 

Napisite molbu za sporazumni raskid radnog odnosa, u njoj navedite da molite za sto kraci otkazni rok (ako Vam je to osobno u interesu). Ako ste vec "na ratnoj nozi" mozda Vam uslise molbu, ali Vas ne mogu zadrzavati duze od zakonom propisanog otkaznog roka, odnosno, onog kojeg ste potpisali (malo je problem dokazati izmijenjene neparafirane stranice).

 

Uvijek imate mogucnost dati izvanredni otkaz, cak i bez objasnjenja/obrazlozenja, u tom slucaju nema otkaznih rokova, ali onda dalje sve zavisi u kakvim ste medjusobnim odnosima s poslodavcem ... naime, stvari poput radne knjizice su vezane strogo Zakonom o radu koji tocno propisuje rok unutar kojeg poslodavac mora vratiti radnu knjizicu i dokumente (PK kartica, odjava sa RFMIO i HZZZ).

 

Obicno problem nastaje kada poslodavac ne zeli vratiti radnu knjizicu, pa je djelatnik prisiljen traziti pomoc kod inspekcije rada ... s druge strane pak, sve zavisi na kakavom ste radnom mjestu, da li izvanrednim otkazom bitno narusavate poslovne procese, itd. Drugim rijecima, poslodavcu mogu pasti neke "lude ideje", ali od njih Vi imate samo glavobolju i mucninu, dok on zapravo nista drugo ne postize (osim sto Vama zagorcava zivot).

 

Zato sam napisao da je najbolje rjesenje sporazumni raskid radnog odnosa, zamolite za najkraci moguci otkazni rok ... ako se dogovorite oko svega, bit ce Vama lakse i jednostavnije.

 

Izvanredni otkaz Vam uvijek stoji pri ruci kao (relativno) losije rjesenje, ali ako ne ide drukcije ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija