Jump to content

Presuda


anonimno

Preporučene objave

Sve si nešto pobrkao. Prvo, ako je Županijski sud nešto odbio, onda je odbio žalbu, a ne presudu, a ako je ukinuo, onda je ukinuo presudu. Sad, kako to misliš da sudac Općinskog suda potvrdi prvostupanjsku presudu? Ako je Županijski sud ukinuo prvostupanjsku presudu, pa ju je vratio prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje istom sucu, pa je on ponovno proveo postupak i ponovno donio istu presudu kao i prvi puta - bilo osuđujuću, odbijajuću ili oslobađajuću, moguće je kako da ne. Čitaj drugostupanjsku odluku zašto je ukinuto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i sta onda nakon toga. To onda moze ici u nedogled. Opcinski sud donese prvostupanjsku presudu, Zupanijski sud usvoji podnijetu zalbu na prvostupanjsku presudu i da predmet na ponovno sudjenje Opcinskom sudu.opcinski sud potvrdjuje svoju prijasnju odluku (presudu). Dokle tako... to moze ici u nedogled. sa Opcinskog na Zupanijski, sa Zupanijskog na Opcinski. Cija se presuda konacno usvoji, da li to moze biti i Vrhovni sud

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi trebalo ići u nedogled. Županijski sud u ukidbenoj odluci daje uputu u kom vidu je bila pogrešna prvostupanjska odluka, u kom smjeru treba ići novi postupak da bi se izbjegla greška. Moguće je da je ukinuto zbog neke apsolutno bitne povrede koja će se u novom postupku otkloniti, te ponovno donijeti ista odluka. Ako Županijski sud ukine odluku, ne znači da ju je ukinuo zato što smatra da je odluka pogrešna u smislu da je donijeta osuđujuća odluka, a treba biti oslobađajuća i obrnuto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija