Jump to content

Ovrha


anonimno

Preporučene objave

Hrvatski sam branitelj i korisnik kredita za samozapošljavanje Hrvatskog Zavoda za Zapošljavanje, osiguranje kredita bila je nekretnina u vlasništvu mojih roditelja. Novac sam uložio 100% namjenski u posao, ali nisam bio u mogućnosti otplačivati kredit. Danas je došao Prijedlog za Ovrhu, Općinskog Suda....

Znači da su sva ona obećeanja o prolongiranju kredita koja su bila objavljena na TV-u i u tisku samo pusta obećanja?

Da li da sad poludim do kraja ili postoji neko riješenje za ovu moju situaciju? Pošto mi je jedan od roditelja teško bolestan i neznam kako će podnijeti ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Budući je rjić o ovrsi na temelju ovršne javno ovjerovljene isprave, žalba na istu ne odgađa izvršenje rješenja.

Možete probati sa prijedlogom odgode ovrhe radi Vaše tekške imovinske situacije.

Naime, da li vi uzdržavate koje osobe, kolika su Vam primanja, kako posluje Vaša tvrtka ukoliko ste uložili ta sredstva u nju.

Možda bi se mogli javiti HZZ-u radi dogovora oko sporazumnog prijedloga odgode ovrhe i obročne otplate duga.

Ali, sve u svemu kredit morate otplaiti, jer izjave na TV-u nemaju zakonsku snagu.

Možda ne bi bilo loše i da se obratite odvjetniku da pogleda Vaše papire.

Trebalo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto Vam tocno piše u Prijedlogu za ovrhu od Opcinskog suda ? Da li imate uputu o pravnom lijeku (prigovor) i koji rok imate za isti ?

 

U medjuvremenu svakako kontaktirajte podnosioca prijedloga (davaoc kredita zastupan vjerojatno po odvjetniku ili njihovoj pravnoj sluzbi), pokusajte tamo osobno otici i postici dogovor ili oko odgode, ili oko poceka ...

 

Naime, jedino podnosioc prijedloga moze privremeno obustaviti postupak ili ga odgoditi. Morate postici sto prije dogovor sa njima koji cete moci realizirati, bitno je da oni vide da ispunjavate obecanja u skladu sa dogovorom ... drugacije cete tesko rijesiti ovaj problem. Morate se nekako snaci za nekoliko prvih rata kojima cete pokazati postivanje dogovora, svakako se redovito javljati ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tekst sa sjednice vlade vezano uz ovaj kredit:

 

Sisak, 26.10.2006. 18:16 (Hina)

 

Nadalje, na prijedlog potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, prihvaćene su predložene izmjene uvjete kredita za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja hrvatskih branitelja. Tim izmjenama Vlada je braniteljima odobrila reprogram kredita koje je Hrvatski zavod za zapošljavanje tijekom 1999. i 2000. plasirao putem Hrvatske poštanske banke i tadašnje Varaždinske banke, odnosno sadašnje Zagrebačke banke-Regionalni centar Varaždin. Ujedno se hrvatski branitelji, korisnici tih kredita, izjednačavaju s korisnicima kredita po kreditnom programu zapošljavanja razvojačenih pripadnika HV-a plasiranih putem HBOR-a. Vlada, naime, predlaže da se i braniteljima koji su koristili kredite za zapošljavanje i samozapošljavanje preko dviju navedenih banaka rok otplate tih kredita produži na 20 godina, uključujući poček od 5 godina, a za vrijeme otplate ne bi se obračunavala kamata.

 

Gdje je sad taj reprogram kad sam ja dobio ovrhu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da me krivo ne shvatite : ako je netko iskusio sto je to ovrha i kako je biti ovrsenikom, to sam onda sigurno - ja. Medjutim, kada kazem da ne brkate kruske i jabuke, mislim na cinjenicu da se za svaki reprogram kredita mora dobiti odobrenje od banke koja Vam je kredit dala, odnosno, ona Vas je tada trebala izvijestiti o tom reprogramiranju. To bi znacilo novo potpisivanje ugovora i dodatnu papirologiju.

 

 

Ako takav reprogram nemate u ruci, napismeno, naslovljen na Vas, nazalost, onda ostaje samo mrtvo slovo na papiru, bez ikakvog znacenja za Vas.

 

Izgleda da niti Vi niste trazili odobrenje za reprogramiranje kredtia.

 

S obzirom da navodite konkretni tekst, ako Vam je situacija tako teska, tada vec danas saljite na e-mail, pisite pismo, zovite na telefon, sacekajte je ispred kancelarije sa molbom u ruci za reprogramiranje ... vjerojatno je trebalo nesto napraviti da bi se to odobrenje (reprogramiranje) dobilo, a sto ste Vi propustili (a da mozda niste ni znali da to treba) uciniiti.

 

Vrijeme Vam istjece velikom brzinom, zato nemojte oklijevati sto cete sada uciniti - zovite, nemojte nista cekati ...

 

Ako ulozite zalbu na Prijedlog rjesenja o ovrsi, morate biti svjesni da cete mozda dobiti nesto na vremenu, ali bi Vam se u skladu s visinom iznosa zbog koje se radi ovrha, mogli nakupiti sudski troskovi, ali i troskovi njihovih pravnika / odvjetnika.

 

Zalbu - ako se odlucite za taj korak - pripremite u tri primjerka (jedan treba Vama, dva idu na sud), posaljite je u roku (ili osobno odnesite u sudsku pisarnicu za izvanparnicne ili gdje vec ...).

 

Na Vasem mjestu, jos danas bih pokusao sve da dodjem ili do potpredsjednice sa zamolbom za pomoc, ili barem do pravnog odjela banke ... ako u banci/HZZ rijesite odgodu ovrhe, neka to oni napisu sudu, a Vi nemojte slati u tom slucaju zalbu (radi troskova).

 

Ne znam o kojem se iznosu kredita radi, ali bi bilo dobro da se jos danas raspitate oko sudskih troskova u postupku kao i tarifa odvjetnika (ako su unajmili odvjetnika). U tom smislu, kada vidite o kojim iznosima je rijec, bit ce Vam lakse odluciti sto i kako postupiti.

 

Hitno se dogovoriti sa davateljem kredita - najjednostavnije i najbolje rjesenje. Sve ostalo vodi k prodaji nekretnine koja je dana kao garancija za kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija