Jump to content

Prometna nesreca alkohol


alesko

Preporučene objave

Dogodila mi se prometna nesreca gdje Sam ja ostecenik. Tri auta su bila ispred mene jer je prvi cekao da skrene lijevo. Par sekundi kasnije se auto iza mene nije uspjelo zaustaviti I udarilo u straznji Dio moga auto. Dosla je policija I naplatili mu kaznu.

Ali ja sam napuhao 0.7%.

Sta mogu ocekivati od osiguranja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio sam kaznu od 3000kn i mjesec dana zabrane i rekli su mi da vise ne salju postom kada mi pocinje zabrana nego sada pocinje zabrana nesto kao 8 dana nakon uplate kazne (ne znaju ni oni).

Isto tako su rekli da postoji web stranica gdje mogu pogledati status zabrane: https://mup.gov.hr/ostalo-48/kutak-za-vozace/283633

Ali isto tako su rekli posto imam inozemnu vozacku izgleda da mi ta stranica nece biti od pomoci. Kako cu moci to provjeriti?

Sad se isto lupam glavom od zid jer su mi policajci htjeli pomoci oko alkotestiranja. Zatvorio vrata od kombija gdje smo sjedili i pitao policajac dali mislim da imam preko 0.5%, ja budala kazem da sam popio jedno pivo prije sat vremena, pa onda kaze da nebi trebao imati sigurno vise 0.1% - 0.2%. I ja napusem 0.8. Policajac se uhvati za glavu i kaze "Sad moram zapaliti cigaretu...".

Objasni mi da sam mu odmah rekao da sam vise popio on bi sam puhao u aparat i bilo bi 0.0% ovako vise ne moze izbrisati rezultat sa aparata. I eto ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Iako sam zadnji prekrsaj napravio 2015. i dobio 3 mjeseca zabrane nikada mi nije stigla zabrana, nego samo pismo (nakon 3 godine) od suda da mi ne mogu izvrsiti zabranu upravljanja vozila zbog zastare. To je valjda zbog inozemne vozacke.

Ovaj jedan mjesec mi nista ne znaci (radim od kuce) i auto mi nije bas nesto jako potreban. Ne mislim se zaliti... bolje platiti 2/3 kazne i gotovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Evo još nisam dobio pravo za odštetu od Croatia osiguranja. Zvao sam ih ih i kažu da čekaju policijski izvještaj, i tako cijelo vrijeme. Ali nisu mi rekli da moram to sam podići u PP.

Podnio sam zahtjev u PP (platio 20kn biljega) i rekli su mi da čekam dok ne bude gotovo. Koliko to dugo traje? Ovo se već odužilo na skoro 2 mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija