Jump to content

Tuziti Bivsi Suprug za Alimentaciju


anonimno

Preporučene objave

Koliko bi meni i mom bivsom suprugu kostalo da ga sudim za alimentaciju. On redovno placa neku malu alimentaciju ali ja mislim da bi puno vise treba placati jer znam da puno zaraduje. Koliko bi me kostalo da ga sudim ( sudske troskove) i koiko odprilike kosta odvjetnika za to? Da li bi moj bivsi suprug placao moje troskove isto ako sudac presudi da treba vise placati? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozda ste u pravu kada govorite o iznosu alimentacije. Mozda. Postupak dokazivanja iznosa je mukotrpan, dugotrajan i sa malim izgledom za uspjeh. Naime, jednostavno je prikazati manji iznos primanja i imovine i iznos o kojem govorite od 1000 kn je samo preporuka a ne i pravilo. Ako procitate zakon, vidjecete da mu se ne moze skinuti vise od 30% (administrativna zabrana) i 50%(ovrha) od primanja. Ako je odnos izmedju njega i djeteta ok, svakako vam savjetujem da ne kvarite isti svojim eventualnim sudskim postupkom. mozda dobijete vise novca a dijete izgubi sa druge strane zbog vaseg postupka. Razmislite doro prije nego li se odlucite za takav postupak. Nije u novcima sve....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Dali mi netko moze pomoci, ja zivim u Austriji

moji roditeli su rastavljeni vec 25 Godina, oca sam upoznala i vidjela jednom sa 16 godina prvi i poslijednji put, sad sam 24 godine, on nikad nije meni poslo novce ili pomogao mami, i sad zelim znati dali ga mogu tuziti da se nikad nije javljao i da nam nikad nije pomogao i gdje se moram obratiti.

 

Hvala na odgovoru michaela.skrilac@orf.at

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto se svi kvače za tih 1000 kn pa nije li to samo preporuka i to prošlogodišnja koliko znam ministrica,(da li je još uvijek ministrica???),ove godine nije NIŠTA odredila,a koliko vidim niti neće jer to je APSURD!!!Kakve su naše hrvatske plaće?Je li to realno?I zašto svi misle da očevi zarađuju više kada se zna kako živi ova uboga nacija!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija