Jump to content

zid i posjed prava služnosti


anonimno

Preporučene objave

Susjedi me tuže zbog pregradnog zida kojeg sam izgradio na mojoj parceli,a kao razlog navode nemogučnost prilaza svojim objektima navodeći da je ulaz u dvorište zajedničko te da smo suposjednici dvorišnog puta.Ulaz udvorište je u mom posjedu 1/1.Jedan od njih ima prilaz svom objektu sa dvije strane na glavnu(županijsku)cestu kako pješački tako i kolni,drugi ima jedan prilaz koji koristi kao pješački i kolni prilaz te sa druge strane vrt koji graniči sa cestom te na istom može napraviti kolni i pješački prilaz.Zanima me ako je imao itko ovakvih problema sa halapljivim susjedima kao što su moji jer kao što vidite nije im dosta njihovi prilazi pa hoće još i moj da mi prolaze kraj ulaznih vrata a svoje su sve ogradili. hvala vam za bilo kakav savijet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa gle, ako imaju druge mogućnosti prilaza, ne bi uspjeli u parnici za osnivanje služnosti nužnog prolaza. druga je situacija ta, da ako su imali u posjedu (tj. vršili) pravo služnosti prolaza preko tvojeg zemljišta nesmetano i kontinuirano kroz zakonom utvrđeno vrijeme, plus neki određeni uvjeti, mogu to pravo i zadržati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija