Jump to content

Gradnja kuće i nadzor


pivici

Preporučene objave

Pozdrav,

imam problema s nadzorom gradnje pa me zanima što mogu učiniti u ovakvoj situaciji. 

Naime, gradio sam kuću s jednim izvođačem i taj izvođač je napravio objekt do krova. Građevinski nadzor je bio zadovoljan te je rekao kako je taj dio napravljen po projektu. 

Kad je krenuo raditi krov niti ja niti nadzor nismo bili zadovoljni s izvedbom krova. Nadzor je rekao da bi on upisao u građevinski dnevnik što treba popraviti, ali da mu ga izvođač nije dao. 

Nakon par dana natezanja oko građevinskog dnevnika te izrade krova odlučio sam raskinuti s izvođačem i pronaći novoga koji će završiti gradnju kuće. Nadzor je u tom trenutku rekao kako i dalje nema građevinskog dnevnika, ali da će ga novi izvođač, koji je preuzeo gradnju napraviti te da će on napisati završno izvješće jer zna da je sve napravljeno po projektu. 

Nakon što smo završili gradnju s novim izvođačem nadzor mi kaže da on neće napisati završno izvješće, te da nađem nekog drugog tko će ga napisati. 

Ja sam preko odvjetnika pokušao od prvog izvođača dobiti građevinski dnevnik, ali on potpuno ignorira odvjetnika te kaže kako on nije zakonski obvezan ga dostaviti. 

Od početka sam slušao sve što mi je rekao glavni nadzor i on sad ne želi napisati završno izvješće jer, kako tvrdi, nemamo papire od prvog izvođača. 

Što ja mogu u ovoj situaciji napraviti? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija