Jump to content

HEP račun za neovlašteno korištenje električne energije


Goga1008

Preporučene objave

HEP me tereti da je 2010. god. isključena struja u stanu od strane njih i da je netko neovlašteno priključio struju. U posjedu stana sam od 2013. Kako ne živimo tamo, 2014. i 2015. sam dobivala "račun" da je struja preplaćena oko 2500 kn. Brojilo nije mijenjamo od 80tih god. Dobila sam obavijest u 10/2020. da se javim radi promjene brojila što i jesam (ako su kako oni tvrde isključili struju, čemu onda promjena brojila?). I dobila sam račun za zadnjih godinu dana na skoro 20.000,00 kn. Poslala sam prigovor, pa još jedan na njihov odgovor. I danas mi stiže opomena. Piše ukoliko ne platim da će mi dati ovrhu (na moje pitanje o izračunu potrošnje struje na temelju čega - nisam dobila odgovor). Kako riješiti ovo, s obzirom da je očigledno nastupila zastara, pa mi žele naplatiti skoro 20.000,00 kn za godinu dana za neovlašteno korištenje električne energije za nešto za što nisam kriva. Najvjerojatnije će mi bez ikakvog dokaza i sudskog postupka baciti ovrhu jer je to HEP i sve mogu... Ima li netko da mi pomogne ovo riješiti. Radi se o Rijeci. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Isto imam cirkus sa HEPom, susjed nam opterećivao napon, naravno krivi smo mi nekom njihovom logikom. Morate se pozvati na zastaru, a ukoliko oni sumnjaju na neovlašteno priključivanje, tada bi trebalo policiji prijaviti, oni su ti koji odlučuju o ovlaštenom/neovlaštenom priključku.

Svakako i Vi prijavite policiji, moraju se provesti izvidi, onda ide na Državno odvjetništvo, pa kako odluče. I to navedite HEPu, iz nekog razloga ne vole kad se policija uplete. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija