Jump to content

Prekršajni nalog - prolazak kroz crveno svijetlo


anonimno

Preporučene objave

Evo još jednoga koji bi molio za pomoć u svom slučaju.

Dakle, prošao sam kroz crveno svijetlo na semaforu (zapravo, riječ je o Dubrovačkom mostu koji je zbog bure bio zatvoren na sat vremena). Budući je most zaista rijetko zatvoren, a i na samom prilazu (prije semafora) bilo je upozoravajuće, titrajuće žuto svijetlo, pomislio sam da samo opreznije treba voziti - tim više što je isto to pomislilo barem 10-ak automobila ispred mene. PRi tom nisam vidio crveno svijetlo na semaforu nešto dalje. Policija je bila s druge strane mosta i sve redom zaustavljala. Naravno, da im je prvotni cilj sigurnost u prometu onda bi stali s ove moje strane mosta i ne bi ni dozvolili prelazak ali dobro..to je već drugo pitanje.

Uglavom, dobio sam prekršajni nalog - 1000 kn kazne, 2 negativna boda i zabrana upravljanja 2 mjeseca.

Pretpostavljam da ne mogu ništa postići pozivanjem na 10-ke drugih koji su to isto napravili niti na činjenicu da je niti pola sata nakon toga, most ponovno otvoren. Međutim, zaista je riječ bila o očitoj zabludi a ne svjesno počinjenom prekšaju. UZ to, opasnost koju sam prouzročio za sebe i druge sigurno je manja nego da sam prošao kroz crveno na raskrižju. Ovdje nisam ugrozio nikoga osim sebe (a i to je upitno).

Namjeram podnijeti prigovor Prkršajnom sudu (kako i piše u pouci o pravnom lijeku) ali primjetio sam na ovom Forumu da su mnogi upućivani da prigovor upute Policii?

Nadalje, 20 godina sam vozač i nikada protiv mene nije pokrenut niti prekršajni niti kazneni postupak. Također nikada nisam imao kaznenih bodova.

Molim one koji mi mogu pomoći da me upute na pravni osnov mog prigovora...ili točnije, što mogu napraviti...mogu li išta napraviti (budući kazna i jest minimalna u ono zakonom propisanom rasporu - čl. 56. st.5. i 6.)

Dakle, može li moj prigovor dovesti do evenutlanog ublažavanja kazne ili je odlazak na sud i pokretanje prekšrajnog postupka samo trošenje vremena i dodatnih troškova??

 

Puno zahvaljujem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija