Jump to content

knjiga polozenih ugovora


anonimno

Preporučene objave

postovani,

upravo smo napravili elaborat o etaziranju za nasu zgradu, jer nismo mogli za sve zgrade na istoj cestici posto susjedi ne zele. taj elaborat namjeravamo predati u gruntovnu kako bi svaki za svoj stan dobili vlasnicki list. kako namjeravam prodati stan ubrzo a cula sam da se vlasncki list ceka 1-2 godine, zanima me ukoliko cu imati kupca za cca tjedan ili dva, moze li se i kako taj postupak ubrzati ili uistinu moram cekati godinama.

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Oprez!

Rekao bih da će provedba takvog (elaborata) etažiranja najvjerojatnije biti odbijena na zk, ukoliko su predmetom etažiranja bili posebni dijelovi nekretnine (stanovi, ev. poslovni prostori itd.) samo u jednoj zgradi, a na k.č. se nalazi (i u zk je upisano) više zgrada.

U pojedinim (dosta rijetkim slučajevima) moguće je provesti tzv. "parcijalno" etažiranje, ali je, pojednostavljeno rečeno, nužni uvjet za isto da su u zemljišnoj knjizi upisani suvlasnički dijelovi nekretnine te da postoji i suglasnost (u pisanom obliku, najčešće u obliku ugovora) SVIH SUVLASNIKA nekretnine, za povezivanje suvlasničkih dijelova pojedinih suvlasnika s pravom vlasništva nad posebnim dijelovima nekretnine (tj. nad onima nad kojima ovi namjeravaju upostaviti etažno vlasništvo).

Sve uz napomenu da (nažalost) u praksi, čak i takvi slučajevi (u kojima ne bi trebalo biti zapreke za provedbu, nazovimo ga "parcijalnog" etažiranja), zna biti problema pri zk provedbi.

Dakle, za definitivni sud je premalo konkretnih podataka, ali meni osobno ovdje "miriše" na probleme :-(

U nekim je slučajevima (ukoliko se provedba parcijalnog etažiranja pokaže problemom), moguće parcelacijom formirati posebne parcele za pojedine zgrade. Ali mogućnost navedenoga opet (naravno :-( ovisi o cijelom nizu stvari ...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija