Jump to content

Kupoprodajni ugovor motornog vozila


rascal108

Preporučene objave

Pozdrav 

Skuter sam kupio i napravio ugovor 24.3.2021. Prodavatelj i ja dogovorili smo cijenu 4000 kn (na 4 rate po 1000kn). To smo dogovorili u poruci, a on je u ugovoru naveo 1000kn cijenu. Za taj skuter sam se odlučio zato jer sam znao vlasnika od prije, te je imao dokaze u računima da je redovno održavan proteklih 6mj. No od početka se čudno ponašao, te mi u par navrata i stao. Kako sam ga tek kupio bilo mi je čudno jer mi vlasnik tvrdio da njemu nikad nije stao, da nikad nije imao problema itd. Kod jednog takvog zaustavljanja, izvadio svjećicu koja je bila sve samo ne mijenjana kako je navedeno 1,5mj prije kupnje. Bila je crna, prljava i zarđala. Po računima od servisa se da zaključiti da je u 6mj 3 puta mijenjana svjećica, 2 puta čišćen karburator i jednom naštelan i rađena je generalka no 9000km nakon - skuter je skroz zaribao. Drugim riječima, skuter nije nikako održavan. Odvezao sam skuter u servis gdje ga je on održavao i rekli mi da je ostao bez ulja, no nije, jer sam redovno dolijevao ulje. Uglavnom, prodavatelj i ja smo se nedugo našli, on inzistira na isplati do termina zadnje rate, a ja mu prvo ponudio da uzme nazad skuter ili ga popravi, s tim da iznos koji sam platio ostane kao naknada za korištenje istog, jer sam ga koristio nepuna 3 tjedna. Na to on ne pristaje nego mi prijeti i želi ostatak novca. Ja sam i dalje htio neki izlaz iz ove situacije, no danas sam dobio opomenu pred tužbu od njegovog odvjetnika.

Zanima me što činiti? Skuter je neispravan, dobio ga u voznom stanju ali s očitim problemima, koje on uporno niječe. Savjet? Što u slučaju tužbe? Ja s nim imam dogovor na rate, no potpisnik i vlasnik je majka i ona ima potpis na ugovoru koji je na 1000kn. Da li on može tužiti majku, s obzirom da je on dobio u biti tih 1000kn? Po nekoj logici, može tužiti samo mene...ili?

uređeno: od rascal108
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija