Jump to content

Uzdržavanje unuka


PatrikMarko

Preporučene objave

Dobar dan. Brat je u postupku rastave. Sud je dosudio alimentaciju koju je on zanemario i uspjesno nazalost izbjegao. 4. godine kasnije  fina je sjela majci na mirovinu. Mama je imala mozdani i ovisi o tudjoj pomoci sa onim sto je njoj ostalo 420 kn je nemoguca misija. Mogu li ikako obustaviti tu prisilnu naplatu koju moja mama mora izvrsavati zbog tog nepravednog zakona. Snaha ima imucne roditelje i brata i neka sud rijesava sa svojim muzem ne razumijem to da sad moja mama svojom mirovinom koja je manja od trazenog mjesecnog iznosa to mora platit a da drzava 4 godine nije nista poduzela protiv mog brata i sad najednom na mirovinu bolesne osobe se naplacuje . Hvala  Anika 

uređeno: od Borbena7
Naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Uzdržavanje unuka

A što sin kaže na majčinu situaciju? Ovdje je primarno on razlog nastale situacije, a ne majka djeteta, jer alimentacija nije pravo koje pripada majci već djetetu. Vaša majka bi sada trebala pokrenuti sudski postupak u kojem kao tužiteljica zahtjeva da se utvrdi prestanak njene obveze uzdržavanja koju očito ima na temelju pravomoćne presude Općinskog suda. Navedeno treba tražiti, jer se uzdržavanje veže za promjenu okolnosti na temelju kojih je donesena prijašnja odluka. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 23 minuta, PatrikMarko je napisao:

 

 

prije 23 minuta, PatrikMarko je napisao:

 

Sin nista ne kaze osim da tvrdi da on placa  a na rinesenju od suda lijepo stoji datum i da nije nikad nista uplatio.  Od 420 kn  mirovine koja joj je didjeljena za zivot   sigurno nema jos i za odvjetnika i borbu na sudu.  Mislim kao osoba koja je polu pokretna i ovisi o tudjoj pomoci na koji nacin  to mozemo pokusati bez dodatnog troska. Majka ne posjeduje ni  vlastitu nekretninu.  Uopce ne drzim stranu covjeku koji ne zeli i ne izvrasava obaveze prema vlastitoj djeci.

uređeno: od Borbena7
Nepotrebno komentiranje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 40 minuta, Borbena7 je napisao:

Bez sudskog postupka ovdje nema zakonskog rješenja. Pokušajte sa ostvarivanjem prava na besplatnu pravnu pomoć.

Hvala vam puno. Odvjetnik mog brata je upitan i tip je rekao da nema pomoci i da baka mora nastaviti uzdrzavati . Nema mi logike takav odgovor  zato sam pitala . Za mene je normalno da otac koji radi se ovrsi a ne baka sa 1500 kn mirovine . No kazu da je takav zakon od 2011 i  to je to .  Hvala i lijepi dan zelim .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Borbena7 je napisao:

Odvjetnik Vašeg brata bi ovdje bio odvjetnik suprotne strane u postupku, tako da Vam ovakvo zastupanje nema smisla. Svakako sam i dalje mišljenja da baka ima osnove za pokretanje sudskog postupka, jer su se okolnosti znatno promijenile i to na njenu štetu.

Da sve je jasno .. hvala vam . Vec krenuli u akciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija