Jump to content

Nadoknada radnih sati radi pandemije


spok

Preporučene objave

Poštovani. Molio bih jedno pojašnjenje. U trgovini u kojoj radim došlo je do čudne situacije. Iako je trgovina radila stalno puno radno vrijeme , a zbog mjera stožera usljed pandemije covida da se radne smjene ne smiju preklapati, poslodavac  je tako sam i odredio smjene. Naravno da u takvoj situaciji nije bilo moguće odraditi punu satnicu. Sada po ublažavanju mjera traži od nas da odradimo sve te sate ili da nam uzme GO.Napominjem da je sam odredio radno vrijeme i da mi nismo ni bili u mogučnosti ga odraditi.Njegov je izgovor da smo dobili punu plaću. Ukoliko je on u krivu , molim Vas po kojem je to zakonu ili pravilu,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac nije u pravu ni u pogledu naknadne odrade, a ni u pogledu naknadnog oduzimanja dana godišnjeg odmora. Njegova je dužnost bila da takav rad regulira sa aneksom ugovora i da Vam isplati plaću sukladno sa takvim važećim ugovorom o radu. Čl. 92. st. 1. Zakona o radu jasno kaže da se plaća isplaćuje nakon obavljenog rada. I to je to. Drugi put neka uredi stvarno stanje poslovanja sa ugovorima o radu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija