Jump to content

Da li je vozilo vlasnistvo ?!


Bore

Preporučene objave

Ovo pitanje sam postavio zato da razjasnim kad Komunalni redari mogu moje vozilo prodati odnosno sa njim se ponasati kao da je njihovo ?!!!

 

Po Odluci o komunalnom redu zabranjeno je ostavljati neispravna,neregistrirana, i napustena vozila na javnim površinama duže od 15 dana.Ako vlasnik ne ukloni vozilo u navedenom roku,uklonit ce se na trošak vlasnika.

Vlasnik vozila dužan je preuzeti svoje vozilo u roku od 30 dana od dana uklanjanja uz podmirenje troškova,a ako se ne preuzme prodat će se javnom licitacijom radi podmirenja troškova odvoza,čuvanja i prodaje,a može se i uništiti.

 

E sad ja sam se najprije žalio na to sta je javna površina pa su mi oni obajsnili da je u vlasništvu grada zemljište oko zgrade pa da se pošto je to valjda još neriješeno pitanje ne netežem odlučio platiti troškove uklanjanja i dobio potvrdu sa kojom mogu preuzeti svoje vozilo.Kako nisam odmah to napravio nego nakon 40 dana zateka0 sam se u situaciji da vozila više nema nego je jednostavno valjda uništeno ili nesto slicno tome(u ponedjeljak idem viditi sta su poduzeli).

 

E sad me interesira da li oni imaju pravo na takovu odluku i iz kojeg i na kojem zakonu su gradili Odluku o komunalnom redu.

 

Sta kaze zakon o obveznim odnosima,odnosno zakon o vlasnistvu ??

 

Da li oni imaju pravo otuđiti moje vlasnistvo ako sam platio trosak odvozenja vozila sa javne povrsine i upoznati su sa pravim vlasnikom ?

 

Mislim njihova odluka o komunalnom redu mi nije bas najjasnija odnosno pitanje vlasnistva mi je nejasno ?

 

Da li je tako lako moguce otuđiti necije vlasnistvo ??

 

Molim za prijedloge ,sugestije,primjedbe....

 

Pozdrav. : :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija