Jump to content

hitno savjet


anonimno

Preporučene objave

Moj otac je umro prije nekoliko godina ,majka je predlozila da se ja i sestra odreknemo naseg nasljednog dijela u njenu korist i mi smo to ucinile.

Medjutim,nasa majka se udala i sva imovina ,stan,vikendica je na njenom imenu dakle u njenom vlasnistvu jer smo se sestra i ja na njenu incijativu odrekle ocevine poslije tatine smrti ,njen novi muz je sve prije braka sa nasom mamom poklonio svojoj djeci koja se nisu odrekla svojih trecina ( on je njima poklonio samo svoju 1/3 stana ili sto su vec imali) i sve je legalno uknjizeno na njihovim imenima

Po sklapanju braka sada mamin novi muz spada u prvi nasljedni red kao i nas dvije i mi ne mozemo nista tomu.On je predlozio da moja sestra isplati meni vrijednost stana a da mama sestri kao pokloni taj stan sto je suludo jer on to kao nuzni nasljednik uvijek moze pobiti.Kako nas dvije da zastitimo nasa prava koja su nam uzeta.

Da li mamina posebna imovina stecena prije braka podlijeze ako ona umre sumi koja se raspodjeljuje izmedju nas 2 sestre i maminog novog muza.

Da li postoji mogucnost da nam mama proda stan i vikendicu kako bi pokusale zastititi nasa prava da li bi on mogao ciniti prepreku kupoprodaji da kaze da je on njen supruznik i da je to njihova zajednicka imovina

Svaki savjet je dobrodosao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija