Jump to content

izbacivanje iz kuće


tunto

Preporučene objave

Evo ekipa,stvari stoje ovako :žena je imala vezu (ili možda još ima) s kolegom s posla,nakon saznanja standardna priča,prvo nijekanje pa onda ide maltretiranje pa čak i fizičko (znam papak sam),vrijeđanje,ne spavamo zajedno ,sam kuham itd .uglavnom nakon godinu dana mog pokušavanja da se stvari srede (imamo prekrasnu curicu 8 god.) zbog koje bih prožvakao sve, ipak će doći do rastave ,e sad kako živimo u kući njenih roditelja u kojoj smo uredili kat,slijedi ovih dana tjeranje iz kuće i s njene strane i od njenih,kako mi ni na kraj pameti nije bilo ovakav kraj ,ja nemam niti jednog papira o vlasništvu nad bilo čim iako sam većinu stvari zaradio sam no nemam puno dokaza o tome (imao sam kafić+sviram +fuševi).Sad prodajem grunt da bih se mogao odseliti.Pitanje :smiju li me sam tak izbaciti iz kuće kako ide ta fora sa viđanjem djece,pristajem da dijete za sad ostane kod nje ,koja su moja prava,Hvala Tunto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čisto sumnjam da će bit ne na mojoj strani ,nego realni,jer uvijek su muški ovakvi i onakvi.

Dijete sam naučio hodati,plivati,roniti,skijati,voziti bicikl,pričati ,slušati glazbu itd.,ali ona je dijete dojila

i to joj je dosta,kako dokazati da je ona skoro svaku večer vani,dijete gleda što mi radi po kući i vidim da pati,al mi je glupo dijetetu sad govorit što je i kako je a strah me da kad odem da će biti kasno,a ne želim da mi dijete bilo što zamjeri ,htio bih da ovo stanje što manje utječe na kćer ali kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi mozda zgodno da ne slusate previse savjete onih koji nisu upuceni u obiteljsko pravo. Oni vam mogu biti rame za plakanje ali ne bas i korisni u pravnim pitanjima.

 

Ukoliko ziviti u nekretnini koja nije vase vlasnistvo, na zahtjev vlasnika morati cete ju napustiti. Naknadu za ono sto ste ulozili u tu nekrentinu mozete potrazivati putem suda, ali sama ta nekretnina nije bracna stecevina.

 

Jos jedna napomena, kod rastave braka ne utvrdjuje se krivnja pa tako sve ove napomene nisu presudne ako se netko zeli rastati.

 

Vidjanje i sustreti s djecom onog roditelja kojemu ista nisu povjerena na cuvanje i odgoj mogu se utvrditi sporazumom stranaka ili pak odlukom suda. Ukoliko zelite, zatrazite vi skrbnistvo nad djetetom, nista vas ne sprecava u tome i nitko ne kaze da necete uspjeti u zahtjevu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj slucaj je bio takav da sam bivsu zenu u mojoj kuci (nasljedje od mojih roditelja) morao podnositi jos 5 mjeseci nakon podnosenja zahtjeva za razvod, sve dok sud nije odredio bracnu tecevinu i dok joj nisam isplatio njen dio (polovicu vrijednosti adaptacije jedne sobe). Tada mi je receno da ne mogu izbaciti na cestu zakonitu suprugu iako je situacija bila vise nego mucna. Imala je gdje otici, ali iz nekog se inata nije htjela povuci iz mog prostora.

Dakle, nisam bas siguran moze li se bracni drug izbaciti iz stana. Ali, nisam pravnik, pa ako moze onda je moj odvjetnik bio u krivu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma što vam je?! Pa to je vlasništvo njenih roditelja i naravno da mora izići ako ona to hoće. Naravno neće ga ganjati metlom(nadam se) . Dogovorite se da vas pričeka dok si ne iznajmite stan. A na sudu zatražite isplatu polovicu ulaganja na koja imate pravo. A i to ćete morati dokazivati (računima ili kako već) ili se s njom dogovorite...nema vam druge :-?

A to što radite u fušu jedino može značiti da vas neće oderati i za alimentaciju ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija