Jump to content

Krovni prozori u stanu


Kimi10

Preporučene objave

Postao sam vlasnik dvoetažnog stana u stambenoj zgradi staroj 15ak god. 1. etaža stana je na zadnjem katu, a 2. u potkrovlju. Na katu su 4 takva stana i nema drugih zajedničkih prostorija osim stubišnog dijela- nad svakim stanom je otprilike 1/4 ukupnog krova zgrade.

Moj problem je prostorija u potkrovlju (spavaća soba), velika je, a ima samo 2 krovna prozora. Oni su poprilično mali, a postavljeni na visini da se kroz njih ne moze pogledati. U prostoriji nema dovoljno svjetlosti i djeluje jako klaustrofobično. Usto, 1 je uguran lijevom stranom uz rub zida unutarnjeg stubišta, tako da se ne može ugraditi komarnik, što je neophodno za zonu u kojoj se zgrada nalazi. Ta pozicija je misterij, jer ima dovoljno mjesta na desno. Ne znam je li takva situacija u ostala 3 stana, ili je samo moj greškom tako montiran. Prozor ne mogu koristiti, tj. uopće ga ne otvaram, što zbog nezgodne pozicije, što zbog insekata. To mi narušava kvalitetu života i vrijednost stana ako ga odlučim prodati, što mi je potvrdilo nekoliko agenata za nekretnine, a stan se nalazi u vrlo atraktivnoj zoni.

Zanima me imam li ja pravo, o svom trošku, zamijeniti taj jedan sporni prozor novim, bar malo vecim i sa komarnikom. Prozor bi bio isti model i ne bi narušavao vanjski izgled zgrade. Kome se obratiti i koju dokumentaciju prikupiti?

Predstavnik stanara je navodno osoba koja stanuje u drugom gradu. Neslužbeno sam doznao da je zgrada u gradnji imala dozvolu za postavljanje većih krovnih prozora, ali zbog uštede su su odlučili za male. 

Imam li legalnu mogućnost za ikakvu intervenciju? Ukoliko nemam, molim Vas za objašnjenje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija