Jump to content

zamjena kazne za zatvor


anonimno

Preporučene objave

prije godinu dana počinio sam prekršaj ne vezavši se tijekom vožnje, prekršajni nalog nisam preuzeo, sada mi je došlo rješenje od sudskog referenta za izvršenje kazni kojom me poziva da uplatim 500,00 kn jer će se u protivnom izrečena kazna zamijeniti kaznom zatvora., zanima me, da li je ovome trebalo prethoditi neko pravomoćno rješenje jer nisam ništa dobio, odnosno na čemu se temelji? Nikako nisam dobio ni sudski poziv na ročište niti bilo što, napominjem da nije slučaj da sam istoga odbio primiti, jednostavni ništa nije došlo prije ovoga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rješenje od policije je možda preuzeo netko od ukućana i u tom slučaju se smatra urednom dostavom, te je isti nalog postao pravomoćan. od sudskog referenta dobili ste poziv da se očitujete da li ćete kaznu platiti, zalmijeniti radom za opće dobro na slobodi ili zatvorom (ukoliko ne izaberete jednu od ovih opcija). morate paziti pritom jer u slučaju da se ne odazovete pozivu referenta, a poziv uredno primite, i u tom slučaju vam se novčana kazna mijenja u zatvor, a to vam piše i u pozivu. nikakav poziv za ročište nećete i niste trebali dobiti, jer je to postupak izvršenja kazne, u kojem vam se izvršava pravomoćno rješenje ili nalog. da ste uložili prigovor na anlog, onda biste bili pozivani na ročište, ovako vam preostaje kao gore. pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija