Jump to content

što učiniti?


anonimno

Preporučene objave

Radim na neodređeno vrijeme u jednoj firmi oko 2 god. Na poslu je bilo dosta kršenja zakona i mojih prava ali sam odlučio da neću tužiti poslodavca zbog dobrih odnosa u budućnosti. Sada sam uzeo bolovanje zbog preiscrpljenosti na poslu koje namjeravam iskoristiti do max. te prelazim na drugi posao za 2 mj o čemu nisam obavjestio poslodavca. Poslodavac je već raspisao natječaj za popunu mog radnog mjesta ne spominjući mi ništa te mi govori da se odmorim koliko trebam pa da ću se vratiti na prilagođeno radno mjesto. Pretpostavljam kako mi smjera ponuditi da potpišem ugovor o djelu gdje bih radio par sati dnevo, a time i sporazumni otkaz. Da li imam pravo na kakvu naknadu kod potpisivanja takvog nepovoljnijeg ugovora?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čini se da i vi i poslodavac jedan od drugoga skrivate neke ključne informacije.

 

Ako vam poslodavac otkaže ugovor o radu temeljem kojeg trenutno radite vama ostaje mogućnost osporavati takav otkaz tužbom pred sudom. Doduše, budući vi namjeravate promjeniti posao pitanje je imate li interes povlačiti se po sudovima.

 

budući odlazite raditi kod drugog poslodavca, svakako vodite računa o otkaznom roku koji morate odraditit, ako je isti dogovoren, jer on, sukladno zakonu ne može iznositi više od mjesec dana (ukoliko radnik otkazuje ugovor o radu).

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija