Jump to content

Najpovoljnija mirovina


Kana58

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za savjet u vezi s datumom najpovoljnije mirovine za mene. Rođena sam 07.10.1958. Imam preko 31 godine radnog staža. Od toga 5 godina u BiH a oko 27 u Hrvatskoj. Pravo na odlazak u starosnu mirovinu ostvarila sam 07.07.2021. Tada sam sezonski radila i još sam u radnom odnosu do 27.10.2021. Ove godine sezonski radim nešto manje od 6 mjeseci. Od 27. listopada više neću biti u radnom odnosu.

Je li povoljnije za mene da predam zahtjev i odem u mirovinu od 28.10.2021. ili bi mi možda mirovina bila viša ako bih išla na kraj godine ili možda od 01.01.2022.?

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vise ne zelite ili nemozete radi najbolje vam je da sa danom 28.10.2021.god otidjete u mirovinu, zahtjev za mirovinu mogli ste predati do mjesec dana prije datuma kad zelite ici u mirovinu, znaci mozete predati odmah.

Kako imate radni staz iz dviju drzava dobivat cete razmijerni dio mirovine iz HR i BiH, iz svake za staz koliko ste radili i uplacivali doprinose u svakoj od spomenutih drzava...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija