Jump to content

Neovlašten pristup i dijeljenje osobnih podataka


Maks031

Preporučene objave

Pozdrav, 

Prije nekoliko dana primio sam poziv tvrtke Telemach.

Gospođa/ica s druge strane linije mi se obratila mojim punim imenom i prezimenom i počela nuditi njihove proizvode i usluge.

Ono što me istom tenutku zabrinulo je činjenica da me nazvala na službeni mobilni telefon, dakle jedan od 30ak T-COM pretplatničkih VPN brojeva koji su u vlasništvu firme u kojoj radim i uz koji se nigdje ne veže moje ime i prezime niti bilo kakvi osobni podaci. Naprotiv, ti VPN brojevi često i cirkuliraju unutar firme s promjenom djelatnika ili njihove funkcije unutar naših djelatnosti. Da ne govorim da se radi o potpuno drugom teleoperateru...

Na moj upit dotičnoj otkuda joj podatak o mom imenu i prezimenu samo je promrmljala da je dobila takve upute i da ništa ne zna o tome. Jedino što sam uspio doznati putem nekih drugih kanala jest da taj moj službeni broj zaista i nije u njihovom sustavu, te da je poziv bio upućen iz Telemach call centra u Osijeku. Dakle pretpostavljam da su podatke dobili od nekakve treće stranke/pravne osobe, te da nisu znali da se radi o službenom telefonu.

Postoji li mogućnost ikakve prijave ili ulaska u trag izvoru koji takve podatke otkriva (navodno da je to čest slučaj kod teleoperatera) i kojoj instituciji se najbolje obratiti?

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija