Jump to content

Rad za opće dobro,a opća nesposobnost za rad?


Doka3322

Preporučene objave

Ovako, na vašem mjestu odmah bih prihvatio rad za opće dobro. Ako ga ne prihvatite, bez pardona idete u zatvor. Nemojte se svađati, samo prihvatite. Svrha toga je da dobijete na vremenu.

1. Kad prihvatite rad za opće dobro i dobijete rješenje probacijskog ureda, ali nikako ne prije, napišite molbu za odgodu početka rada za opće dobro sukladno stavku 1., članku 27. Zakona o probaciji (NN143/12, 99/18). Napišite da se radi o razlogu za odgodu iz stavka 1. točke 1. Zakonodavac nije odredio maksimalno trajanje odgode, pa neka si oni misle kako će. Tražite 8 mjeseci ili čak godinu dana jer zakonodavac nije ništa napisao u zakonu.

2. Odmah se obratite sudu koji je donio prvostupanjsku presudu u kojoj ste osuđeni i tražite nepravu obnovu kaznenog postupka, odnosno preinačavanje presude iz rada za opće dobro u uvjetnu presudu. Svrha koraka 1. je da dobijete na vremenu. To lijepo u 3 primjerka urudžbirajte na sudu. Vrlo jasno navedite da ste HRVI, da imate umanjen vid itd. 

3. Čekajte da vam dođe rješenje od suda, u međuvremenu šaljite molbe za produženje odgode. Ako vas sud odbije, obratite se Probacijskom uredu i tražite da vas pošalju na rad na neko mjesto koje odgovara vašoj radnoj sposobnosti, odnosno da ne radite ništa fizički ili nešto što zahtijeva vid (moram se nasmijati jer znam da ljude šalju na smetlišta). Oni neće imati hrabrosti poslati vas bilo kamo. Pa trebali bi biti ludi da sebe izlože takvom riziku. Ako vam sve propadne, a moglo bi jer su naši sudovi legla sociopata, sjecikesa i slične ekipe,  prvi dan na radu za opće dobro ne zaboravite se onesvijestiti i pasti u dijabetičku komu i tužiti RH na međunarodnim sudovima. Nemojte ni slučajno nešto jesti to jutro ni večer prije ili, ovisno o vrsti dijabetesa, to bi bilo idealno vrijeme da pojedete cijelu tortu i 7 sladoleda i ne daj Bože da zaboravite inzulin. Nakon toga nitko se nikad neće usuditi pozvati vas bilo kamo. Jedno je sigurno, vi nikada nećete odraditi ni dana rada za opće dobro niti će vas poslati u zatvor, a osobe koje su vas poslale na rad bit će kažnjene. 

Dat ću vam jedan hipotetski primjer ako vas zanima. To se naravno nije dogodilo, ali možda se upravo događa. Zamislite osobu koja ima rak i dobila je rad za opće dobro. Zamislite da je ta osoba odlučila da se neće igrati na sudu nego je došla prvi dan na rad za opće dobro u javnu ustanovu bez da je uzela lijekove za mučninu, da joj je pozlilo, pala je i razbila glavu i da je ravnatelj te ustanove pozvao ekipu s Probacijskog i načestitao ih do te mjere da mu nikad više nisu slali nikoga. Recimo samo da u evidenciji piše da ta osoba odrađuje svoj rad za opće dobro iako je kod kuće. To je samo hipotetski.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija