Jump to content

Utvrđivanje krivnje za saobraćajnu nezgodu


anonimno

Preporučene objave

Nedavno sam bila sudionik u nezgodi. Vozač drugog vozila izjavio je u svom odštetnom zahtjevu da sam ja prešla na njegovu stranu i udarila ga a ja suprotno. Oboje smo bili alkoholizirani pa pretpostavljam da će sudac za prekršaje biti taj koji će odlučiti o krivnji. Zanima me da li se iz ovih podataka može pouzdano utvrditi odgovornost : mjerenje je vršeno sistemom osovine po središnjoj isprekidanoj liniji gledano u smjeru sjevera, a za FTM uzeto je jugoistočni ugao obiteljske kuće br.117 dok je PTM spuštena okomica na središnju liniju na kolniku.

Na 8,60 m od PTM, a 0,80 m zapadno od osovine nalazi se prednji lijevi ugao OA WL 21798(drugo vozilo). Na 10,00 m od PTM, a 0,30 m zapadno od osovine nalazi se zadnji lijevi ugao OA WL 21798.

Na 108,40 m od PTM, a 0,20 m istočno od osovine i 0,70 m istočno od osovine nalaze se dva traga struganja po asfaltu. Na 125,00 m od PTM, a 1,40 m zapadno od osovine počinje trag slijetanja OA ZG 4746-AS (moje vozilo). Na 129,20 m od PTM, a 3,40 m zapadno od osovine završava trag slijetanja OA ZG 4746-AS. Na 134,00 m od PTM, a 5,80 m zapadno od osovine nalazi se oštećena dvorišna ograda. Na 134,80 m od PTM, a 3,00 m zapadno od osovine nalazi se prednji lijevi ugao OA ZG 4746-AS. Na 136,00 m od PTM, a na osovini nalazi se zadnji lijevi ugao OA ZG 4746-AS.

Dodatno napominjem da je vozač drugog vozila nakon sudara nastavio vožnju te se zaustavio tek nakon 100 m jer mu je otpao kotač.

Također me zanima ( bila sam lakše ozlijeđena pa mi je u bolnici vađena krv ) ima li drugi vozač pravo uvida u taj nalaz obzirom da njemu nije vađena krv nego je obavio samo alkotest Dragerom.

Molim vaše stručno mišljenje i savjet.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz ovih podataka i iz opisa nastanka štetnog događaja krvinju će utvrditi kako i sama veliš, prekršajni sud. Teško da se nešto može nagađati temeljem ovdje navedenih parametara, (možda netko može. Ako si ti prešla na suprotnu traku, a policija je izvršila očevid, ne sumnjam da će takvo stanje na zakonit način biti i utvrđeno u prekršajnom postupku koji slijedi.

 

PS: počni štedjeti, trebat će ti nešto novaca za regresni zahtjev koji slijedi ukoliko te proglase krivom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija