Jump to content

Oduzimanje djece u udomitelsku obitelj


Daria78

Preporučene objave

Dobar dan! Molim savjet. Ja sam državljanka Rusije. Imam 2 djece iz 1 braka, isto su ruske državljane. U RH sam se udala i imam još 4 djece iz 2 braka. Sad moja prva kćer, 15 godina, prijavila očuha da nju seksualno zlostavljao a sin-da njega fizički kaznjavao. Na temelju toga oduzeli njih u udomitelsku obitelj. Postupak još traje, još je u policiji. Kćer prekinula svi kontakti sa mnom zbog toga da odvorila njezin laptop i pročitala njezino dopisivanje u socijalnim mrežama. I sad odbaciva razgovori, susreti i td. Morala nju voziti kod doktora, ali ona "ne želi ići". Zvala sam czss u vezi toga, ali oni su rekli da ne mogu nju nagovoriti da bu išla jer ne to njihova obaveza. A ovaj doktor baš je potreban, jer pretila suicidom a czss rekao da oni su dobili za nju termini drugi. 

I općenito sva situacija izgleda jako čudno za meni. Djeca stalno na mobitelu, tv i laptopu(vidim to preko svojeg računala), kontakti sa majkom neču, u školi pad uspjeha. 

Pisala sam o tomu czss, ali ništa se ne dogodilo. 

Molim odgovoriti na pitanja :

1.koliko traje takvi postupak na policiji i kako to ubrziti? (rekli su da imaju 10 dana, ali već mjesec prešao. 

2.koliko to bi moglo biti na državnom odvjetništvu vremenski? 

3.kako može se razdvojiti postupak za kćer i sina posebno? Jer sina hoču vrnuti čim prije doma(ona njega nagovorila na to sve). 

4.mogu li povlječi suglasnost, koji sam potpisala da pristajem na to što djeca idu kod udomitelja? (jer su rekli da inače to dobivaju sudskim putem) da li bude meni to pomoglo? 

Ako može, nekakvi još savjet kako to sve ubrziti, jer odnosi sa djecom raspadaju se katastrofalno. 

Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija