Jump to content

Fiktivni Ugovor što je to ????


pape

Preporučene objave

Može li mi ko objasnit što ustvari znači fiktivni ugovor.

Da bude jasnije evo moga primjera.

Prije 20 tak godina prodao sam jednu česticu zemlje Srbinu ali (sticajem okolnost, rat itd.) nije se uknjižio na katastar tako da se zemlja i dalje vodi na moje ime. Taj Srbin je našao kupca u Sloveniji kojemu je voljan prodati tu česticu.

I meni odvjetnik od tog Slovenca kaže da trebamo sastaviti novi ugovor o kupoprodaji gdje mora pisati da ja Slovencu prodajem tu i tu česticu, a u dodatku toga ugovora če pisati da u stvarnosti ja ne prodajem njemu tu česticu (pošto je jasno da sam je prodao Srbinu) nego da je Slovenac novac dao Srbinu a ne meni.

Poznanici mi kažu da bi to ustvari bio nekakav fiktivni ugovor te sam u tu svrhu pitao neke ljude da mi objasne taj pojam "fiktivni ugovor" i jedan kolega mi je rekao da u fiktivnome ugovoru, navedena imena nisu stvarna nego su izmišljena (ili posuđena) kako bi se zadovoljila pravna norma.

Znači može li ko da objasni šta je to u stvari Fiktivni ugovor.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto ne sklopite ugovor u kojem Srbin koji je vanknjižni vlasnik nekretnine istu prodaje Slovencu (što odgovara stvarnom stanju, dakle nije fiktivni ugovor), a kao treća ugovorna strana vi dajete uknjižbeno očitovanje Slovencu i ujedno izjavljujete da ste samo upisani kao vlasnik dok je stvarni vlasnik Srbin. Btw ako je kupac strani državljanin ugovor treba odobriti Ministarstvo pravosuđa!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija