Jump to content

Ugovor o taįnosti?


redan258

Preporučene objave

Postovanje! Nisam uspio pronaci informacije o ovome i ne znam u biti mogu li, tj ima li smisla sastavljat ugovor o taįnosti za moju situaciju.

Naime, bavim se kreiranjem lnternet sadrzaįa pod pseudonimom, ne javno. To radim anonimno i htio bih da to ostane tako, medjutim uskoro cu imat situacije gdje cu htjeti ili morati te informacije podijeliti s odredenim ljudima, sto iz privatnih a sto iz poslovnih razloga. Zanima me mogu li sastaviti ugovor kojim druga osoba pravno jamci da ce informacije koje podijelim s njom vezane za temu mojih aktivnosti, kao i moj identitet, ostati tajna. Pretpostavljam da, ako se moze, da bi to onda bio ugovor o taįnosti (NDA). Pa me zanima:

1. Kako bi taj ugovor trebao izgledati? Ne mogu nigdje naci primjere.

2. Treba li se potpisivati svaki put kad vodimo razgovor na tu temu ili je dovoljno imat stavku da se odredjene informacije ne mogu do daljnjega dijeliti?

3. Trebam li taj ugovor sluzbeno stambiljati negdje, kod odvjetnika ili javnog biljeznika ili je dovoljno da imam taj papir potpisan od strane mene i druge osobe?

4. Ako postoje kakve informacije koje bih trebao znat vezane za takav ugovor, slobodno podijelite.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija